Doğal ortamda hiçbir katkı maddesi kullanılmadan sadece arılar tarafından üretilen Hemşin balı, lezzeti kadar şifa deposu olmasıyla da kendinden epeyce söz ettirmektedir. Balın dünyada 5 bin yıldan fazla geçmişi vardır. Hakiki bal şifa kaynağı olarak benimsenmiş ve neredeyse tüm hastalıklar için kullanılmıştır. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzeti olan Hemşin balı, yemekleri lezzetlendirmek için yemeklerde de kullanılabilir. Vitamin ve mineral açısından zengin olan Hemşin balı içeriğinde fruktoz, glikoz, fosfor, magnezyum, potasyum, kalsiyum, sodyum klorür, kükürt ve demir B1 vitamini, B2 vitamini, C vitamini, B6 vitamini, B5 vitamini ve B3 vitamini bulunmaktadır.
Hemşin Balının Mide Hastalıklarına Faydaları
Mide rahatsızlıkları hemen hemen çocuk veya yetişkin her insanda bulunmaktadır. İnsan yaşam kalitesini düşüren bu rahatsızlıklar genellikle reflü, gastrit, ülser, mide ekşimesi ve mide ağrısı olarak görülür. Bu rahatsızlıklar için genellikle uzmanlar tarafından sürekli kullanım için ilaçlar verilir. Fakat ilaçların bile midede bulunan bu saymış olduğumuz rahatsızlıkları giderici fazla gücü bulunmamaktadır. Mide hastalıklarında genellikle; mide ekşimesi, mide ağrısı, kusma ve bulantı gibi belirtiler görülür. Bu belirtileri ortadan kaldırmak ve mide içerisinde oluşan rahatsızlıklara şifa olması için Hemşin balı düzenli olarak kullanıldığında mide rahatsızlıklarının çoğunun ortadan kalktığı gözlemlenir. Fakat Hemşin balının mide hastalıklarına iyi gelebilmesi için düzenli kullanımı şarttır.
Mide rahatsızlıklarında Hemşin balı kahvaltı saatinden önce bir bardak ılık su içerisine bir yemek kaşığı Hemşin balı konularak tüketilmelidir. Bu karışım tüketildikten hemen sonra kahvaltı edilmemeli bir yarım saat kadar beklenilmelidir. Hemşin balı mide rahatsızlıklarının yanı sıra bir çok hastalığa şifa olarak da kullanılmaktadır. Yaşlılık hastalığı olarak bilinen Alzheimer ve demans gibi hastalıklardan korunmak için kullanılması gereken bu bal, çocuklarda odaklanma sorununa da çözüm gösterilmektedir. Kemik sağlığını koruyucu etkiye sahip Hemşin balı, çocuklarda kemik gelişimini hızlandırır ve yaşı ilerlemiş kişilerde kemik erimesinin önlenmesine ve kemik ağrılarının geçmesini sağlayabilmektedir. Görme bozukluklarının oluşmaması için de kullanılan bu bal, içerdiği vitaminler sayesinde bağışıklık sistemini kuvvetlendirici özelliklere de sahiptir.
Hemşin Balının Mide Hastalıklarına Faydaları
Mide rahatsızlıkları hemen hemen çocuk veya yetişkin her insanda bulunmaktadır. İnsan yaşam kalitesini düşüren bu rahatsızlıklar genellikle reflü, gastrit, ülser, mide ekşimesi ve mide ağrısı olarak görülür. Bu rahatsızlıklar için genellikle uzmanlar tarafından sürekli kullanım için ilaçlar verilir. Fakat ilaçların bile midede bulunan bu saymış olduğumuz rahatsızlıkları giderici fazla gücü bulunmamaktadır. Mide hastalıklarında genellikle; mide ekşimesi, mide ağrısı, kusma ve bulantı gibi belirtiler görülür. Bu belirtileri ortadan kaldırmak ve mide içerisinde oluşan rahatsızlıklara şifa olması için Hemşin balı düzenli olarak kullanıldığında mide rahatsızlıklarının çoğunun ortadan kalktığı gözlemlenir. Fakat Hemşin balının mide hastalıklarına iyi gelebilmesi için düzenli kullanımı şarttır.
Mide rahatsızlıklarında Hemşin balı kahvaltı saatinden önce bir bardak ılık su içerisine bir yemek kaşığı Hemşin balı konularak tüketilmelidir. Bu karışım tüketildikten hemen sonra kahvaltı edilmemeli bir yarım saat kadar beklenilmelidir. Hemşin balı mide rahatsızlıklarının yanı sıra bir çok hastalığa şifa olarak da kullanılmaktadır. Yaşlılık hastalığı olarak bilinen Alzheimer ve demans gibi hastalıklardan korunmak için kullanılması gereken bu bal, çocuklarda odaklanma sorununa da çözüm gösterilmektedir. Kemik sağlığını koruyucu etkiye sahip Hemşin balı, çocuklarda kemik gelişimini hızlandırır ve yaşı ilerlemiş kişilerde kemik erimesinin önlenmesine ve kemik ağrılarının geçmesini sağlayabilmektedir. Görme bozukluklarının oluşmaması için de kullanılan bu bal, içerdiği vitaminler sayesinde bağışıklık sistemini kuvvetlendirici özelliklere de sahiptir.