Siyah çay ülkemizin en değerli içeceklerinden birisidir. Siyah çay artık tüm dünyada da tanınır ve tüketilir hale gelmiştir. Siyah çayın dinlendirici yapısı çayın gün içinde ülkemizde her yaştan kişi tarafından tüketilmesini sağlamaktadır. Bahçeden toplandıktan sonra beş aşamadan geçen siyah çayın kalitesini bu beş aşamanın en iyi şekilde yapılması sağlayabilmektedir. Beş aşamanın en iyi şekilde yapılması çayın kalitesini, rengini, kokusunu ve içiminin yumuşaklığını belirlemektedir. Çay bahçeden toplandıktan sonra en kısa bir süre içinde mutlaka fabrikalara ulaştırılması gereken bir bitkidir. Eğer toplandıktan hemen sonra fabrikaya getirilmediğinde yabancı tatların ve kokuların çay içerisinde olması kaçınılmaz bir hal alabilir. Neşe Çay üretimi en iyi şekilde tarladan toplanarak fabrikalara yetiştirilen ve içerisine hiçbir koku ve tat sinmeden işlemden geçirilen bir çay olarak ülkemizde bir numara çaylardan birisi olarak satışa sunulmaktadır. Neşeçay olarak bu makalemizin içeriğinde siz değerli okurlarımızı çayın yetiştirme, fabrikaya gidişi, soldurma ve paketlendirmesi hakkında bilgilendirelim istedik. Makalemizin devamını okuyarak çayın üretimi hakkında bilgiler edinebilirsiniz.
Bahçeden yeni olarak toplanmış olan çay yaprakları yüzde yetmiş veya seksen oranında değişen su miktarı içermektedir. Soldurma işlemi bu çay yapraklarına işlenmesi için çay yaprakları metal bir levha üzerine serilir ve çay yapraklarında bulunan su bu şekilde çekilir. Bu şekilde çay yapraklarından azalan su miktarı yüzde otuz miktarındadır. Bu şekilde yapılan işlem sonrasında çay içerisinde bulunan su tamamen gider ve çayın yumuşadığı görülür. Çayın yaprak kalitesine göre bu işlemin süresi uzayabilir veya kısa olabilir. Neşe Çay fermantasyon işlemi yapılma aşamasında çayın lezzetinin tamamen kendisini bulması için işlemin en iyi şekilde yapılmasını sağlayan firmalardan birisidir. Bu işlem sırasında çay yaprakları hava ile temas eder ve özsuyunun oksijen ile yanmasını yani oksidasyon olmasını sağlayarak çayın siyah olmasını sağlamaktadır. Fermantasyon her zaman siyah çayın kalitesini belirlemek için geçirilen en değerli aşamalardan birisidir. Bu aşamanın en iyi şekilde yapılması çayın kalitesinin artmasını sağlayarak sofralara daha lezzetli bir hal alarak gelmesini desteklemektedir.
Bahçeden yeni olarak toplanmış olan çay yaprakları yüzde yetmiş veya seksen oranında değişen su miktarı içermektedir. Soldurma işlemi bu çay yapraklarına işlenmesi için çay yaprakları metal bir levha üzerine serilir ve çay yapraklarında bulunan su bu şekilde çekilir. Bu şekilde çay yapraklarından azalan su miktarı yüzde otuz miktarındadır. Bu şekilde yapılan işlem sonrasında çay içerisinde bulunan su tamamen gider ve çayın yumuşadığı görülür. Çayın yaprak kalitesine göre bu işlemin süresi uzayabilir veya kısa olabilir. Neşe Çay fermantasyon işlemi yapılma aşamasında çayın lezzetinin tamamen kendisini bulması için işlemin en iyi şekilde yapılmasını sağlayan firmalardan birisidir. Bu işlem sırasında çay yaprakları hava ile temas eder ve özsuyunun oksijen ile yanmasını yani oksidasyon olmasını sağlayarak çayın siyah olmasını sağlamaktadır. Fermantasyon her zaman siyah çayın kalitesini belirlemek için geçirilen en değerli aşamalardan birisidir. Bu aşamanın en iyi şekilde yapılması çayın kalitesinin artmasını sağlayarak sofralara daha lezzetli bir hal alarak gelmesini desteklemektedir.