Reklam

Karaman Lokur

Karaman Lokur Karaman'da hacılarımız hacıdan veya umreden geldiklerinde misafirlere hurma ile birlikte lokur ikram edilir.

Karaman Lokur
Editör: Karaman Haber
30 Haziran 2020 - 16:18

Malzeme Listesi
Tahin 1 su bardağı
Süt 1 su bardağı


Sıvı yağ 1 su bardağı
Yoğurt 1 Çay bardağı
Tereyağı 150gr

Maya 25 gr
Un Yetrli Miktarda

YAPILIŞI :
Bütün malzemeler karıştırılır ve sert bir hamur elde edilir ve mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamurumuzu birer cm. çubuklar yapılır ve kesilir. Hamurumuzu keserken döndererek kesmeliyiz ki lokurla şekilli olsun, 180 derece sıcaklıktaki fırında kızartılır.


Karaman'da hacılarımız hacıdan veya umreden geldiklerinde misafirlere hurma ile birlikte lokur ikram edilir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum