TSC Kariyer uzun yıllardır eğitim anlamında her türlü birikim ve deneyimi olan kişiler için aracı olmuştur. Gıda güvenliği konusunda da bu aracılığı yaparak 2018 yılında eğitim verilmeye başlamıştır. Eğitime olan yoğun talepten ötürü 2019 yılında gıda güvenliği eğitimi iki paket olmuştur.
GHP (Good Hijyen Practise) ülkemizde İyi Hijyen Uygulamaları olarak dersi verilir. Bu eğitim ile gıda sektöründe bulunan tüketici, tedarikçi gibi birçok meslek grubu ürünlerin hangi koşullarda üretilmesi gerektiğini öğrenir. Bu eğitim ile kişiler gıda üretim tesislerinin hijyenik olması, temizleme ve dezenfekte etmenin yöntemleri, gıda işlemede mikrobiyal kalitesi, gıdanın her işlemde farklı hijyen kuralına uyulmadı ve personel hijyeni gibi konuları ele alır.
GHP (Good Hijyen Practise) ülkemizde İyi Hijyen Uygulamaları olarak dersi verilir. Bu eğitim ile gıda sektöründe bulunan tüketici, tedarikçi gibi birçok meslek grubu ürünlerin hangi koşullarda üretilmesi gerektiğini öğrenir. Bu eğitim ile kişiler gıda üretim tesislerinin hijyenik olması, temizleme ve dezenfekte etmenin yöntemleri, gıda işlemede mikrobiyal kalitesi, gıdanın her işlemde farklı hijyen kuralına uyulmadı ve personel hijyeni gibi konuları ele alır.
İyi Hijyen Uygulamaları Hangi Kuruluşlar İçin Gerekli Görülür?
GHP olarak bilinen İyi Hijyen Uygulamaları birçok gıda sektöründe önemli eğitim olarak görülür. Bu sektörler içerisinde kozmetik, gıda, ilaç hammaddesi ve ilaç üretim tesisleri gibi yerler hedeflenir. Bu eğitime kalite kontrol ve kalite güvence bölümüne ait personeller veya bu alanda çalışmak isteyen öğrenci ve mezunlar katılabilir. GHP eğitimi 2 gün sürmektedir. Bu eğitim içerisinde şu başlıklar yer alır;- Genel Şartlar
- Personel tuvaletleri soyunma ve sosyal alanlar
- El yıkama evyeleri
- Havalandırma
- Aydınlatma
- Atık su kanalizasyon sistemleri
- Temizlik ve dezenfeksiyon maddelerinin muhafazası
- Personel Hijyeni
- El Hijyeni
- Bulaşmanın kontrol
- Atık ve çöp yönetimi