Karaman Mutfağı

TAKİP ET

Karaman Mutfağı tarımsal ürün ağırlıklıdır. İlde bulgur pilavı baş yemek olarak hemen her gün yenilmektedir.

Karaman Mutfağı tarımsal ürün ağırlıklıdır. İlde bulgur pilavı baş yemek olarak hemen her gün yenilmektedir. Özel günlerde şebit pilav ve etli ekmek yapılır. Arabaşı çorbası, Calla, Gılan Böreği, Guymak, Zülbiye, Batırık, Zerde,  Palize tatlısı yöreye özgü yemeklerdir. Karaman yöresine ait 200 civarında çorba, yemek ve tatlı çeşidi bulunmaktadır.

 Fırın Kebap

 Bıldırcın Dolması

 KÖY DOLMASI (İlisıra Dolması)

 Arabaşı Çorbası

 Calla

 Çullama (saçaklı köfte)

 Çoban Kavurma

 Piliç Dolması

 Töğmeken

 Domates Dolması

 Guymak

 Zeyve Kebabı

 Lokur

 Eğey Dolması

 Etli Kuru Fasülye

 Batırık

 Papara

 Sulu Pilav