Karaman Mutfağı
Karaman Mutfağı tarımsal ürün ağırlıklıdır. İlde bulgur pilavı baş yemek olarak hemen her gün yenilmektedir.
Karaman Mutfağı tarımsal ürün ağırlıklıdır. İlde bulgur pilavı baş yemek olarak hemen her gün yenilmektedir. Özel günlerde şebit pilav ve etli ekmek yapılır. Arabaşı çorbası, Calla, Gılan Böreği, Guymak, Zülbiye, Batırık, Zerde, Palize tatlısı yöreye özgü yemeklerdir. Karaman yöresine ait 200 civarında çorba, yemek ve tatlı çeşidi bulunmaktadır.
Fırın Kebap
Bıldırcın Dolması
KÖY DOLMASI (İlisıra Dolması)
Arabaşı Çorbası
Calla
Çullama (saçaklı köfte)
Çoban Kavurma
Piliç Dolması
Töğmeken
Domates Dolması
Guymak
Zeyve Kebabı
Lokur
Eğey Dolması
Etli Kuru Fasülye
Batırık
Papara
Sulu Pilav