Yerden Isıtma Sistemleri Nerelerde Kullanılır ?

TAKİP ET

Günümüzde yerden ısıtma sistemlerinin kullanım alanları çok genişlemiştir.

Günümüzde yerden ısıtma sistemlerinin kullanım alanları çok genişlemiştir. Bu sistem eskiden sadece bir oda ya da tesislerin bir kısmı için tercih edilirdi. Şimdilerde ise bir apartmanda, tüm dairelerde ve bunun dışında pek çok alanda ilk akla gelen ısıtma yöntemlerinden biridir. Zemini müsait olan pek çok alanda kullanılan yerden ısıtma sistemi için yerden ısıtma staforu gibi kolayca erişim sağlayabileceğiniz materyallere ihtiyaç duyulur.

Kullanım ve Uygulama Alanları

Yerden ısıtma sistemleri zeminlerin altına elektrik kabloları ya da su boruları döşenmesi ile zemindeki ısıyı her yere dağıtarak ısınma sağlayan sistemlerdir. Bu sistemler su borulu ve elektrikli sistemler olarak iki kategoriye ayrılır. Kapalı alanlarda veya açık alanlarda, yerden ısıtma yapılacağına karar verildikten sonra bu türler arasında seçim yapılır. Depatherm sitesinden, ısıtma sistemi için gerekli strafor ve yerden ısıtma köpüğü gibi materyallere en uygun fiyatlarla sahip olabilirsiniz.

Açık ya da Kapalı Alan

Su bazlı yerden ısıtma sisteminde, zemine döşenen borulardan geçen sıcak su ile ısı yayılır. Elektrik bazlı yerden ısıtma sisteminde, zemine döşenen kablolar ile elektrik enerjisi sayesinde ısınma sağlanır. Evler ve villalar gibi kapalı alanlarda daha çok su bazlı sistem kullanılır, yarı açık ve açık alanlarda ise elektrikli sistem daha uygundur. 
Çatı ve oluklarda tercih edilen bu sistemin amacı buzlanma ve karı engellemektir. Seralar, stadyumlar, yollar ve rampalar gibi alanlarda da bu sistem kar ve buzu önlemek, aynı zamanda ısınma sağlamak için kullanılır. Depatherm internet sitesi üzerinden yerden ısıtma sistemleri ile ilgili istediğiniz her türlü hizmeti alabilirsiniz.