Yeis Sensura

TAKİP ET

Farklı tarzıyla dikkatleri üzerine toplayan Yeis Sensura, ilk albümünü 'Rafta Kalanlar' adıyla 2009 yıllarında çıkarmıştır.

Farklı tarzıyla dikkatleri üzerine toplayan Yeis Sensura, ilk albümünü ‘Rafta Kalanlar’ adıyla 2009 yıllarında çıkarmıştır.

Aydın, Nazilli’de Ağustos 1989 yılında dünyaya gelmiştir. Yeis Sensura’nın kimlikteki adı Mehmet Çetin’dir. Küçük yaşlarda Rap müziğine olan ilgisi ile müzik hayatı başlamıştır. Üniversiteyi Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde okumuştur. Müzik alanında profesyonelleşmesi ise kendi gibi Rap aşığı olan ve Rap şarkılar yapan kardeşi Sahabe’nin prodüktörlüğünü yapmaya başlamasıyla olmuştur. Sahabe’nin şarkılarının altyapısı yapması ile bu işi daha da ilerilere taşıdı. Önceleri de amatör bir şekilde birçok müziğin altyapısını yapmıştır. Büyükşehirler başta olmak üzere birçok şehirde Hip Hop sahnelerinde yer almıştır.

İlk albümünü ‘Rafta Kalanlar’ adıyla 2009 yıllarında çıkarmıştır. Aynı zamanda ilk solo albümüdür. Farklı tarzıyla dikkatleri üzerine toplayan Yeis Sensura ikinci albümünü ‘Yeistrumental’ adıyla underground sevenleriyle buluşturmuştur. Sahabe’nin solo albümlerinin altyapılarını yaptı. Sahabe’nin üçüncü solo albümü olan ‘Güneş Geceyi Bilmez’ de yer alan ‘Kuşlar Uçmayı Unutmaz’ şarkısıyla kardeşiyle birlikte büyük beğeni toplamışlardır. Sahabe’yle birlikte ‘Kitaplarda Yazamyan’, ‘Gene Ne Var’ ve ‘Beraber Olsaydık’ adlı şarkılar da söylemiştir.Daha sonra ‘Nütevazu’ adlı enstrümantal bir albüm yapmıştır. Youtube platformundan şarkı indirmek için Youtube Mp3 Dönüştürücü kullanmalısınız.

2011 yılında çıkardığı ‘Melodika’ ise ‘Yeistrumental’den sonra ikinici beat albümü olmuştur. Hemen ardından ‘Y.E.İ.S.’ adlı albümü çıkarmıştır. Bu albümdeki iki şarkı dikkatlerini üzerine toplamıştır. Bunlardan biri ‘Yazardan Mektuplar’ adlı bir şarkı olup, haksızlığı uğrayan gazetecileri konu edinmiştir. İknicsi ise ‘Ben Bir Pisliğim’ adlı şarkıya çektiği ve çok sevilen bir kliptir. Melankolik Rap’te oldukça sevilen isimler arasında yerini almıştır. ‘Son’ isimli albümü 2013 yılında, 2014 yılında da ‘Beattape’ isimli albümlerini çıkarmıştır. Beattape albümü de enstrümantal bir albümdür. Kadına şiddeti konu alan Susamam adlı şarkı ile gündeme gelmiştir. İstanbul yerleşerek, tarzında farklılıklar yapmıştır. 2019 yılında ‘Sivil İtaatsiz’ albümünü sevenleriyle buluşturduktan sonra da 2020 yılında ‘Dayan’ albümü sevenlerine sunmuştur. Sensura’nın Tüm albüm + şarkılarına linkten ulaşabilirsiniz. Yeis Sensura albüm ve şarkılarını indir bedava yükleyebilirsiniz, keyifle dinleyebilirsiniz.

Kaynak: Mp3 indir