VALİ METİN, GÖREVDEKİ 6 AYINI DEĞERLENDİRDİ

TAKİP ET

Karaman Valisi İsmet Metin, düzenlediği bir basın toplantısı ile görevdeki 6 ayını değerlendirdi.

KARAMAN (İHA) - Karaman Valisi İsmet Metin, düzenlediği bir basın toplantısı ile görevdeki 6 ayını değerlendirdi.
Vali Metin, 10 Şubat'ta Karaman'da göreve başladığını, o günden bu yana sorunların tespiti ile çevreyi tanıdığını belirterek, "İlk önce ilçelerimizde, ilçe yöneticileri ile toplantılar yaptık. Sonra belediye başkanları ile birlikte olduk. Her ilçenin muhtarlarıyla toplantılar yaptık. Güzel bir ortamda daire müdürleriyle birlikte sorunları tespit ettik. Bu sorunların en kısa zamanda çözülebilmesi için fikir alışverişinde bulunduk. Bundan sonra da köylerimizi tek tek gezerek çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.
Valilik önderliğinde tamamen Sivil Toplum Örgütleri'nin içinde bulunduğu İl Danışma Kurulu kurduklarını da belirten Vali İsmet Metin, "Kurulda herkes serbestçe Karaman için neler yapılabileceğini tartışıyor ve söylüyor. Belli bir gündeme bağlı kalınmıyor. İl danışma kurulunun ileri ki günlerde çok iyi projeler üreteceğine inanıyorum. Göreve geldiğimde üniversite için daha önceden kurulan vakfın bazı kanuni eksikliklerden dolayı genel kurulunun yapılamadığını gördüm. Şimdi bu sorunlar çözüldü ve üniversite vakfımızın genel kurulunu yaptık. Yönetim kurulunu oluşturduk. Üniversite tüm Karamanlılar'ın rüyası. Milletvekillerimizle, ilin ileri gelenleriyle toplantılar yapacağız. Acil olarak iki fakültenin yapımı için çalışmalarımızı hızlandıracağız" şeklinde konuştu.
Vali Metin, Özel İdare bütçesinden geçen sene tarım için 13 milyar lira harcandığını fakat bu sene yılın ilk 6 ayında tarım için 250 milyar lira harcadıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
"Tarıma önem vermek zorundayız. Bir trilyon lirayı ufak tefek sulama tesisleri için ayırdık. 15-20 milyar lira ile yapılabilecek bir sulama tesisinin, bir köyün kurtuluşu olabileceğini biliyoruz. Ayrıca üretilen ürünün pazarlanabilmesi için bir şirket kurulması gerekiyor. Üretmek kadar ürünü pazarlayabilmek de önemlidir. Kaliteli tohum için araştırmalarımız ise sürüyor."
(MD-FM-BOL-DE-Y)
01.08.2003