Vajinismus Tedavisi

TAKİP ET

Vajinismus kadınlarda oldukça sık rastlanılan bir rahatsızlıktır.

Vajinismus kadınlarda oldukça sık rastlanılan bir rahatsızlıktır. Kadın hastalıkları arasında yer alan bu rahatsızlık sonucunda kadınlar istekli olmalarına rağmen, kendi iradeleri dışında cinsel ilişkiye girememektedirler. Vajinismus rahatsızlığına sahip olan kadınlar cinsel ilişki esnasında kendini kasmakta ve vajina etrafında kasılan kaslar birleşmeye müsaade etmemektedirler.
Bu kadın hastalığı aynı zamanda önemli bir psikolojik sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Çiftler arasındaki ilişkinin bozulmasına ve ciddi denebilecek boyutta ailesel sorunlara neden olabilen bu sağlık sorunu tedavi edilebilir bir sorundur. Bu tür rahatsızlıklarınızda Gaziantep’te çalışmakta olan üroloji uzmanı Operatör Doktor Murat Mermerkaya ile iletişime geçebilirsiniz.
Vajinismus rahatsızlığının nedenlerine bakıldığında karşımıza çıkan her bir neden psikoloji ile alakalıdır. Geleneksel ve baskıcı aile yapıları, ilk gece korkusu, erkeğe karşı yetersiz veya başarısız kalma korkusu, gebelik korkusu, vücudunu beğenmeyen kadınlarda saklanma isteği, güven problemleri ve aile içi bağlanma sorunları gibi birçok psikolojik neden vajinismusun başlıca nedenleri olarak bilinmektedir. Bu nedenle tedavisi de terapiler şeklinde yapılmaktadır ve %100 tedavi edilebilen bir rahatsızlık olarak görülmektedir.

Dr. Murat Mermerkaya

Üroloji uzmanı Murat Mermerkaya kadın ve erkeklerin en sık karşılaştığı sorunlar için teşhis ve tedavilerde en ön planda yer alan hekimlerden birisidir. Erkeklerin en sık karşılaştığı Varikosel sorunu için hekimimize başvurabilirsiniz. Azospermi rahatsızlığı ve tedavisi konusunda drmuratmermerkaya.com adresine giriş yapabilir ve randevu alarak tedavi süreçlerin başlatabilirsiniz.