Toplumsal ve Kişisel Gelişim

TAKİP ET

Değişim ve gelişim kavramı zaman zaman karıştırılabiliyor. Öncelikle bilinmesi gereken şudur ki her gelişim bir değişim sürecini içermektedir.

Değişim ve gelişim kavramı zaman zaman karıştırılabiliyor. Öncelikle bilinmesi gereken şudur ki her gelişim bir değişim sürecini içermektedir. Fakat şu da bir gerçektir ki her değişme bir gelişme değildir. Bu gün pek çok şey olumsuz yönde değişim gösterebiliyor. İnsanların kişisel olarak gelişmesi de bir değişim süreci olarak ifade edildiği gibi aslında sıkça duyduğumuz bir kavram olan kişisel gelişim şeklinde ifade ediliyor. Kişisel gelişim kavramı aslında içerisinde genel kültür, teknoloji bilgisi gibi birçok kavramı içerisinde barındırıyor.  Oldukça geniş bir kapsamı olan kişisel gelişim en başta eğitim politikaları için önemli bir amaç oluşturuyor. Eğitim politikalarıyla sağlanan sağlıklı bir kişisel gelişimin toplumsal gelişim içinde önemli bir alt yapı oluşturacağı bilinmektedir. Bununla birlikte sağlık, ulaşım gibi pek çok hizmet sektörü de bundan önemli derecede etkilenecektir.

Kişisel Gelişimin Önemi

Kişisel gelişim hayatın her alanına yaygın bir şekilde dağılmış birçok etkenden etkilenen bir yapı olarak karşımıza çıkıyor. Kişisel gelişimin bu denli dinamik yapısı aslında toplumu derinden etkileyen yönüyle ön plana çıkıyor. Toplumun gelişmesinde önemli bir rol oynayan kişisel gelişim aslında bu kapsamda çekirdek unsur olarak değerlendirilebilir. Ekonomi gibi pek çok alanı derinden etkileyebilecek bu kişisel gelişimde eğitim programlarının önemi oldukça önemli yer tutuyor. Kişisel gelişimin sağlanmasıyla birlikte ülkenin gelişmesi ve refahı da kolaylıkla sağlanabilir. Bu gün pek çok site kişisel gelişim adı altında birçok bilgiyi içerik olarak paylaşıyor. Bu siteler çeşitli bilgilerin toplanması yönüyle bizim için avantajlar oluşturabildiği gibi hiçbir faydası olmayacak bilgi yığınlarıyla da dolu olabiliyor. Bu tarz sitelerin ayrıntılı bir şekilde incelenmesi ve daha sonra takip edilmesinde yarar bulunmaktadır. Fakat kendini kanıtlamış kaliteli içeriklere sahip olan sitelerinde değerlendirilmesi elbette kişisel gelişim için önemlidir.