TOKİ başvurusu adım adım nasıl yapılır?

TAKİP ET

TOKİ başvurusu adım adım nasıl yapılır? TOKİ sosyal konut projesi başvuru şartları neler? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklanan '100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi'nde talep toplanmaya başlandı. Söz konusu projeden konut satın almak isteyen vatandaşlar başvuru şartları ve nasıl başvuru yapılacağını araştırıyor. Peki, TOKİ başvurusu adım adım nasıl yapılır? TOKİ sosyal konut projesi başvuru şartları neler?

İnternet üzerinden TOKİ başvuru işlemi, E-Devlet aracılığıyla gerçekleştirilebilecek. 15 Ocak 2020 tarihine kadar kabul edilecek olan TOKİ 100 bin sosyal konut başvurusu için Ziraat Bankası üzerinden başvuru ücreti yatırılacak. Peki, TOKİ başvuru süreci E-Devlet üzerinden nasıl gerçekleştirilebilecek? 

TOKİ SOSYAL KONUT BAŞVURUSU E-DEVLET ÜZERİNDEN NASIL YAPILIR?

TOKİ 100 bin sosyal konut başvurusu için süreç bugün de devam ediyor. Başta Karaman olmak üzere İstanbul, Ankara, İzmir ve tüm Türkiye'de bazı ilçelerde inşa edilecek olan TOKİ sosyal konut projeleri, E-Devlet üzerinden internet başvuruları ile müracaatları alıyor.

TOKİ'nin E-Devlet aracılığıyla internetten kabul ettiği 100 bin sosyal konut projesi için şartlar açıklanmıştı. Şartları uyan vatandaşlar, 100 bin sosyal konut projesi başvurusu için internet üzerinden işlemlerini gerçekleştirmeye başladı. İşte, tüm adımlarıyla TOKİ sosyal konut başvuru işlemi hakkında detaylı bilgiler

TOKİ 100 bin sosyal konut başvurusu hakkında adımları görüntülemek için lütfen sonraki sayfaya geçiş yapınız...



TOKİ SOSYAL KONUT BAŞVURU ŞARTLARI NELER? 
TOKİ'nin inşa edeceği evler kategorilere ayrılacak. Buna göre;

1. Kategori olan “Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri”
2. Kategori olan “En az %40 Engelli Vatandaşlarımız”
3.Kategori olan “Emekli Vatandaşlarımız”
4. Kategori olan “Diğer alıcı adayları”

tanımlayacak ve evler bu kategorilere göre kuraya girecek.

Başvuru şartları ise şu şekilde olacak;
Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 5.500 TL olması gerekmektedir. (İstanbul İli için 6.000 TL (Başvuru sahibinin ve eşinin gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dâhil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin toplamı.) (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların Dul ve Yetimleri Hariç)

KURA ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN YAPILACAK? 
Kura çekiliş yeri ve programı başvuruların tamamlanacağı 15 Ocak tarihinden sonra netlik kazanacak.

100 BİN SOSYAL KONUT PROJESİNE KAÇ KİŞİ BAŞVURDU? 
Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) "100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi" için ilk gün 17 bin 506 kişi başvuruda bulundu.