Tekerlekli Sandalye Seçimi

TAKİP ET

Tekerlekli sandalye global çapta pek çok yürüme problemi yaşayan kişi tarafından yararlanılan araçlardır.

 

Tekerlekli sandalye global çapta pek çok yürüme problemi yaşayan kişi tarafından yararlanılan araçlardır. Herkesin bu ürünlerden beklentisi ve gereksinimleri aynı olmayacağı için kendi içerisinde onlarca farklı ürün vardır.

Akülü sandalye fiyatları birçok firma ve modellerde farklılık gösterebilmekte. Günümüzde bu ürünleri imal eden firma sayısı oldukça geniştir. Genel olarak bunlar hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız, içlerinden bazıları şöyledir:

    Wollex

    Jetty

    Fulmaks

    Comfort Plus

    Meyra

    Ottobock

    Bischoff & Bischoff

    Quickie

    Permobil

    Rifton

    İnvacare

Bunların her birini inceleyebilir, aralarından sizin için en uygun olanlarına rahat bir şekilde karar verebilirsiniz. Firmamız en uygun tekerlekli sandalye fiyatları barındığın bunu sağlarken kalite ve konfor seçeneklerini de eksik etmeyen farklı tekerlekli sandalye markalarını sizlere kadar getirmektedir.

Taşıma Ağırlığının Ne Kadar Olduğu

Her tekerlekli sandalyenin taşıma ağırlığı farklılık gösterir. Bu nedenle akülü ya da manuel tekerlekli sandalye almayı planlıyorsanız, değerlendirmeniz gereken konulardan biridir. Genel anlamda bunlar,

    120 kg,

    100 kg,

    130 kg,

    125 kg,

    140 kg,

    150 kg,

    170 kg,

    110 kg,

    160 kg,

    180 kg,

Şeklinde farklılaşır. Oturacak kişi kimse ona en uygun seçilmelidir. Ayrıca oturan kişinin yanında getirebileceği çantalar ve bunların ağırlığı da düşünülmelidir. Böylece manuel tekerlekli sandalye seçimi daha iyi yapılabilir.

Menzilinin Ne Kadar Olduğu?

Eğer akülü tekerlekli sandalye alacaksanız bunların aküsü vardır ve böylece belirli bir mesafeye kadar rahat şekilde kullanılabilir. Söz konusu mesafe her akülü sandalyede farklılaşır. Ancak bunlar genel olarak,

    30 km,

    20 km,

    15 km,

    40 km,

    35 km,

    25 km,

    45 km,

    50 km,

    24 km,

Şeklinde görülür. Akülü tekerlekli sandalye kim tarafından kullanılacaksa dikkate alınması gereken bir konudur.

Hızının Ne Kadar Olduğu

Her akülü tekerlekli sandalye aynı hıza sahip değildir. Bu nedenle hemen karar vermeden hızının ne olduğu da incelenmelidir. Bunlar değişkenlik arz etmekle birlikte genel anlamda,

    6 km/s,

    8 km/s,

    10 km/s,

    12 km/s,

    14 km/s,

    9 km/s,

    16 km/s,

Şeklindedir. Eğer bu gibi konulara dikkat ederseniz daha uygun bir akülü ya da manuel tekerlekli sandalye alabilirsiniz.