Sosyal Medya Yönetimi

TAKİP ET

Sosyal Medya Yönetimi

Sosyal medya yönetimi, işletmelerin bünyesinde yer alan profesyonel ekipler tarafından ya da dış kaynak hizmeti kullanarak gerçekleştirilir. Çoğu küçük ve orta ölçekli firma, öncelikle kendi operasyonlarını yönetmek ve odaklanmak istediği için, sosyal medya yönetimini dış kaynak olarak kullanmak isteyebilir. Burada dikkat edilmesi gereken konu, sosyal medyadaki çalışmaların uzman kişiler tarafından yürütülmesidir. Ancak bu şekilde uzun vadeli ve başarılı bir strateji ortaya konulur.

Sosyal medya yönetimi ,  süreklilik ve sabır isteyen bir konudur. Düzenli içerik oluşturmak ve etkileşim yaratmak, sosyal medyanın önceliğidir. İşletmelerin kendi bünyesinde çalışan kişilere ekstra bir ödev olarak bu işi vermesi, çoğunlukla uzun vadede başarı sağlamaz.

Gezgin Ajans olarak, her ölçekte firmaya sosyal medya yönetimi hizmetini sağlıyoruz. Bu konuda firmaların bulunduğu sektöre uygun olan medya platformlarına ağırlık vererek en sağlıklı stratejiyi gerçekleştiriyoruz.

Sosyal Medya Yönetimi Nedir?

Sosyal medya yönetimi, dijital dünyada daha fazla kişiye ulaşmanıza yardımcı olan ve sosyal medya platformlarında bu amaç ile gerçekleştirilen tüm çalışmaları kapsar. Hedef kitle analizi, uygun stratejinin belirlenmesi, içeriğin oluşturulması ve planlanması, kampanyalar geliştirme, trendleri takip etme ve uygulama, etkileşim oluşturma, ölçme ve raporlama gibi çok sayıda farklı işi içeriğinde barındırır.

Sosyal medyanın hızlı bir şekilde gelişmesiyle kullanıcılar vasat bir yönetimi ve vasat içerikleri kabul etmiyorlar. Bu yüzden birçok firma, sosyal medya hesaplarını profesyoneller tarafından yönetilmesini istiyor. Zira, paylaşılan içeriklerden trendlerin yakalanmasına kadar çok sayıda uzman yaklaşımı gerekiyor. Bu yaklaşım ve işin profesyonel bir şekilde yapılması, şirket imajı için de çok önemli bir konudur.

İşletmelerin bu kadar fazla yükü bünyelerinde taşıması kolay değildir. Burada karşılarına iki seçenek çıkıyor. Birinci seçenek, sosyal medya yönetimini profesyonel bir şekilde gerçekleştirecek bir uzman istihdam etmektir. İkinci seçenek ise sosyal medya yönetimi konusunda profesyonel hizmet veren ajanslardan dış kaynak hizmeti almaktır. Gezgin Ajans olarak çok sayıda firmaya, sosyal medya yönetimi, danışmanlığı ve dijital reklamcılık gibi geniş çaplı bir hizmet sunmaktayız.

Etkili Bir Sosyal Medya Yönetim Süreci Neden Önemlidir?

Sosyal medyadan alınan gücün iş potansiyeli üzerinde çok ciddi etkisi bulunmaktadır. İşletmeler, marka bilinirliğini artırmak, ürün ve hizmetlerini tanıtmak ve e-ticaret sitelerine trafik oluşturmak için sosyal medyanın gücüne ihtiyaç duyarlar. Bu güç sayesinde kısa süre içerisinde büyük başarılar elde edebilirler. Burada dikkat edilmesi gereken konu, doğru strateji oluşturmak, sabırlı olmak ve istikrarlı olmaktır. Plana uzun vadede sadık kalmak çok önemlidir.

Bu süreçlerin profesyonel bir şekilde takip edilmesi için uzman bir kadro gerekir. İçeriğin hazırlanması, planlanması, etkileşim oluşturulması, doğru paylaşım zamanının metrikler üzerinden belirlenmesi ve daha birçok faktör başarı üzerinde doğrudan etkilidir.

Sosyal medya üzerinden yapılacak kampanyalarla satış rakamlarını hızlı bir şekilde artırabilirsiniz. Bu konuda çok sayıda pazarlama yöntemi bulunmaktadır. Ücretli reklamlar, içerikler ile organik trafik oluşturma ve influencerların tercih edilmesi bu yöntemlerden birkaçıdır.

Gezgin Ajans Sosyal Medya Paketleri

Sosyal medya yönetimi konusunda uzun yıllardır hizmet veren Gezgin Ajans profesyonelleri, bu konuda müşterilerine 3 farklı paket sunuyor. Sunulan sosyal medya danışmanlığı paketleri sayesinde, firmalar ölçekleri itibariyle kendi bütçelerine en uygun paketi seçiyorlar. Bu açıdan, kendi bünyelerinde tam zamanlı sosyal medya uzmanı çalıştıramayan firmalara da profesyonel bir deneyim yaşama şansı tanınmış oluyor.

Küçük İşletme: Bu paket dahilinde, Facebook ve Instagram hesaplarınızı A’dan Z’ye yönetiyoruz. İçeriklerin oluşturulması ve paylaşılması, özel gün paylaşımları, firmaya özel tasarımlar ve çok daha fazlası müşterilerimizi bekliyor.

Orta Ölçekli İşletme: küçük işletme paketine ek olarak, Twitter, Linkedin ve YouTube hesaplarının da takibi tarafımızca gerçekleşiyor. Yorum ve mesaj yönetimi, daha fazla içerik paylaşımı ve sunulan diğer hizmetlerle tam kapsamlı bir sosyal medya yönetimi gerçekleşmiş oluyor.

Kurumsal İşletme: Kurumsal firmalar için tasarlanmış paket sayesinde, firmanın ihtiyaç duyacağı tüm hizmetler tarafımızca karşılanıyor. Yukarıda yer alan paketlere ek olarak, reklam yönetimleri, dijital pazarlama danışmanlığı, detaylı raporlamalar ve çok daha fazlası kurumsal paket içerisinde yer alıyor.