Sanal sunucuları kimler kullanabilir?

TAKİP ET

Sanal sunucular fiziksel sunucuların bölünerek farklı yazılımlar kullanılarak sanal sunucu haline getirilmesini kısaca ifade edebilir. İngilizce açılımı virtual private server'dır.

Sanal sunucular fiziksel sunucuların bölünerek farklı yazılımlar kullanılarak sanal sunucu haline getirilmesini kısaca ifade edebilir. İngilizce açılımı virtual private server'dır. Bu nedenle bu sunucuları kısaca VDS sunucular da denilmektedir. VDS sunucular her biri birbirinden bağımsız olarak kendine özgü çalışan ve her birinde ayrıca bir ip adresi sabit disk işletim sistemi bulunan konfigürasyon dosyaların yer alan bir sistemdir. Genel anlamda küçük ve orta ölçekli işletmeler ve kurumsal işletmeler VDS sunucuları tercih eder. Bu sunucular web sitesine barındırma radyo yayını sağlama kontrol paneli sunma gibi özelliklere sahiptir.

Sanal sunucular yedekleme konusunda da oldukça başarılıdır

Sanal sunucular küçük ve orta ölçekli işletmeler başta olmak üzere tüm işletmeler için genel anlamda son derece profesyonel bir yedekleme hizmeti de sunmaktadır. Öte yandan Berk yazılımlarını tutma noktasında da orta dereceli trafiğe sahip olan birçok işletme sanal sunucuları tercih ederler. Sanal sunucular fiziksel sunuculara göre daha ekonomiktir. Bu yüzden birçok birey sanal sunucu kiralama noktasında destek almak ister. Ülkemizde sanal sunucu kiralama alanında faaliyet yürüten lider kuruluş Anadolu Host'tur. Anadolu Host kurulduğu günden bu yana binlerce müşterisine fiziksel sunucu sanal sunucu ve hosting alanında hizmet veren ve sektöre yön veren öncü bir kuruluştur. Firma bünyesinde profesyonel bir ekibe istihdam etmektedir.
Kaynak: https://anadoluhost.com.tr/turkiye-sunucu-kiralama.php