Sağlıklı yaşama temiz su ile merhaba deyin

TAKİP ET

Dünyamızda üretim olanaklarının değişmesi sanayileşmenin artması dijital çağda ki atıkların fazlalaşması küresel anlamda iklim değişikliğine neden olmaktadır.

Dünyamızda üretim olanaklarının değişmesi sanayileşmenin artması dijital çağda ki atıkların fazlalaşması küresel anlamda iklim değişikliğine neden olmaktadır. Bu iklim değişikliği ne yazık ki dünyadaki su kaynaklarının da bitmesine azalmasına ve temiz suya ulaşımın zor ulaşmasına neden olur. Yapılan araştırmalar başta Afrika ülkeleri olmak üzere çevresinde su kaynakları az olan birçok ülkenin su sıkıntısını çektiğini ortaya koymuştur. Gelişmiş ülkelerin geri kalmış ülkeleri bu anlamda mağdur ettiği ve geçmişte üretim koşullarının kötü olması nedeniyle küresel ısınmanın da hızlı bir şekilde ilerlediği bilinmektedir. Bu yüzden sanayileşmiş ülkeler gelişmiş veya gelişmekte olan ülkeler dünyadaki su kaynaklarının doğru kullanmak noktasında hem bireysel anlamda hem de hükümetler bazında doğru kararlar almaya çalışmalıdır. Bunlardan en önemlisi de su kaynaklarının israf edilmesinin önüne geçmektir. Öte yandan çevre kirliliğini azaltmak karbon salınımının sıfıra indirmek gibi adımlarda su kaynaklarının azaltılması konusunda atılabilecek önemli adımlardır.

Su sağlıklı yaşam için vazgeçilmez bir unsurdur

Kişiler diğer başka ihtiyaçları için ikinci planda ve ikinci kalite ürünleri satın alabilir. Ama suyun kalitesinden kesinlikle taviz verilmemelidir. Su insan vücudunun yapı taşlarından biri olduğu için vücudumuzun yarısından fazlasını su oluşturur. Beyin fonksiyonlarının tamamı su sayesinde gerçekleştirilirken yine kas oranımız da yüzde yetmiş su bulunmaktadır. Kemiklerimizin de yüzde yirmi iki oranında suya sahip olduğu göz önünde bulundurulduğu zaman suyun insan hayatı için ne kadar önemli bir unsur olduğunu anlamak daha kolaylaşacaktır. Bu nedenle bireyler sağlıklı bir yaşam için öncelikle kaliteli ve sağlıklı içme suyuna ulaşmalıdır.

Damacanalar sağlıklı değildir

Günümüzde birçok birey musluklardaki bakteri ve virüslerin fazlalığı nedeniyle şebeke suyunu kullanmayarak damacanalar hiç şeklinde satılan içme sularını temin ederler. Fakat içme suları plastik kaplarda bekletildiği takdirde içinde virüs ve bakterilerin çoğalması ve plastik kaynakta zararlı maddelerin yer alması mümkündür. Bu nedenle su arıtma sistemleri ile sağlıklı suya ulaşmak gerekir. Maraton Su Arıtma başta Bağcılar su arıtma sistemleri olmak üzere İstanbul'un dört bir yanına su arıtma cihazlarının kurulumunu ve satış işlemlerini gerçekleştiren lider bir kuruluştur. Firma insan sağlığını ön planda tutan bir çalışma prensibi izlemektedir. Kuruluş çalışmalarını yürütürken aynı zamanda Küçükçekmece su arıtma alanında ihtiyaç duyan bireylere bu ilçede hizmet verir. Titiz bir işçilik kaliteli bir kurulum gerçekleştiren Maraton Su Arıtma Sistemleri son derece kaliteli su arıtma cihazlarında bünyesinde barındırmaktadır. Bu başarılı çalışmaları neticesinde Bahçelievler su arıtma ihtiyacı olan bireyler tarafından da sıklıkla tercih edilmektedir. Çünkü su arıtma cihazları ve su arıtma sisteminin evlere kurulması bireyleri damacana gibi sağlıksız maddelerle saklanmış olan sulardan uzak tuttuğu gibi aynı zamanda damacanalara yüklü miktarda para ödemelerine de mani olmaktadır.