Sağlıklı ve Lezzetli 3 Farklı Rooibos Çayı Tarifi

TAKİP ET

Sağlıklı ve Lezzetli 3 Farklı Rooibos Çayı Tarifi

 

Rooibos çayı son yılların popüler dünya çaylarından biri. Hem sağlıklı hem de son derece lezzetli olması sebebiyle pek çok çay tutkununun sofralarını süslüyor. Diğer taraftan antioksidanlar ve mineraller açısından da oldukça zengin olduğu için pek çok beslenme uzmanı tarafından tavsiye ediliyor.

 

Mithra Coffee’nin dünyanın farklı yerlerinden seçtiği yöresel çaylar arasında Güney Afrika’ya özgü rooibos çayı da yer alıyor. Mineraller ve vitaminler yönünden oldukça zengin olan bu çayı Mithra Coffee’den kolaylıkla sipariş verebilirsiniz.

 

Mithra Coffee’nin özenle ve şık bir kutuyla sunduğu rooibos çayıyla hem sunumlarınızı hem de çay köşenizi renklendirebilirsiniz. Eğer sürekli aynı lezzetleri tüketmekten hoşlanmıyorsanız çayınızı farklı malzemelerle çeşitlendirebilirsiniz.

 

Sizinle paylaşacağımız 3 farklı rooibos çayı tarifiyle gerek kendinize, gerekse konuklarınıza lezzet şöleni sunabilirsiniz.

 

Mithra Coffee’nin Rooibos Çayıyla Hazırlayabileceğiniz 3 Farklı Tarif

 

Mithra Coffee’nin rooibos çayının piyasaya nazaran oldukça uygun fiyata satıldığını biliyor muydunuz? Hem bütçe dostu hem de oldukça lezzetli olan bu çayı evinizdeki farklı malzemelerle çeşitlendirmeniz hem çok kolay hem de çok uygun fiyatlı olacak.

 

O halde ilk tarifle başlayalım.

 

Tarçınlı Rooibos Çayının Tarifi

 

Rooibos çayını tarçının yumuşacık aromasıyla lezzetlendirmek için önce hazırlamak istediğiniz porsiyon miktarında içme suyunu ısıtın. Eğer 250 ml yani bir kupa çay hazırlayacaksanız bir tatlı kaşığı çay kullanmanız yeterli olacaktır.

 

Suyu ısıttıktan sonra bir demleme ekipmanının içine boşaltın. Ardından suyun miktarıyla orantılı olacak şekilde çayı ekleyin. Son olarak ise içine bir adet çubuk tarçın atın ve 5-8 dakika demlenmeye bırakın. Demleme süresinin ardından çayınızı süzün ve servis edin.

 

Limonlu Rooibos Çayının Tarifi

 

Yine bu tarifte de tarçınlı rooibos çayının tarifinde olduğu gibi suyu ısıtın ve bir demleme ekipmanının içine dökün. Ardından yine demlemek istediğiniz porsiyon miktarından çayı ekleyin.

 

Ardından bir limondan elde ettiğiniz birkaç ince dilimi çayın içine ekleyin ve 5-8 dakika demlenmeye bırakın. Demlenen çayı süzün ve servis edin. Eğer yoğun bir limon tadı olsun istiyorsanız servis aşamasında birkaç damla limon sıkabilirsiniz.

 

Baharatlı Rooibos Çayının Tarifi

 

Bu tarifte de yine ilk tarifte olduğu gibi suyu ısıtın. Ardından suyu bir demleme ekipmanına alın ve içine; çay, 2 adet karanfil, 1 adet çubuk tarçın, bir küçük parça taze zencefil ve bir adet kakule ekleyin.

 

Bu defa çayı 10 dakika demlenmeye bırakın. Böylece baharatların aromaları tamamen çaya geçecektir. Demlenme süresinin ardından ise çayı süzün ve servis edin.

 

İşte, Mithra Coffee’nin rooibos çayını yukarıdaki tariflerden gördüğünüz gibi farklı şekillerde tüketebilirsiniz. Dilerseniz kendi sevdiğiniz aromalarla da çayınızın tadını zenginleştirebilirsiniz. Evde rooibos çayıyla farklı lezzetler hazırlamak için Mithra Coffee’nin rooibos çayını şimdi sipariş verebilirsiniz.

Kahve Çekirdeklerini Saklamanın En Doğru Yöntemleri

Kahvenin tadını ve aromasını etkileyen en önemli faktör tazeliktir. Aldığınız kahve bayatsa ne yazık ki hazırlayacağınız fincan çok da lezzetli olmayacaktır. Dolayısıyla kahvenin tazeliği konusunda oldukça titiz olmalısınız.

 

Mithra Coffee’nin kahve çeşitleri market raflarında uzun süre bekleyen kahvelerin aksine siparişiniz üzerine taze taze öğütülüp size ulaşıyor.

 

Mithra Coffee’deki kahvelerin paketleri ise kahveyi muhafaza etmenizi de kolaylaştırıyor. Hava almayan bu paketler taze çekilmiş kahvenin aromasından ve tadım notalarından ödün vermeden ilk günkü tazeliğiyle fincanınıza ulaşmasına yardımcı oluyor.

 

Mithra Coffee’nin özel paketleri dışında da kahvenin kısa sürede bayatlamasının önüne geçecek birkaç yöntemi sizinle paylaşmak isteriz. Bu yöntemler sayesinde Mithra Coffee’nin taptaze kahvelerinin ilk günkü lezzetiyle kalmasını sağlayabilirsiniz.

 

Kahvenin taze ve lezzetli kalması için doğru şekilde saklanması son derece önemli. İşte kahveyi taze tutmanın en iyi yolları:

 

Hava, Nem ve Işıktan Koruyun

 

Kahvenin havayla temas etmesi oksitlenmesine ve tadını kaybetmesine neden olur. Ayrıca nem ve ışık da kahvenin tazeliğini kaybetmesine neden olan etkenler arasındalar. Bu nedenle, kahveyi hava geçirmeyen bir kabın içinde, serin ve kuru bir yerde muhafaza etmeye dikkat edin. Bu noktada Mithra Coffee’nin ambalajları oldukça yeterli. Ama bunun dışında cam veya seramik kavanozlar, kahveyi saklayabileceğiniz kaplar arasındalar.

 

Sıcaklık

 

Sıcaklık, kahvenin tazeliğini ve kalitesini önemli ölçüde etkiliyor. Çok sıcak bir yerde saklanan kahvenin tadını ve aromasını kısa sürede kaybetmesi oldukça muhtemel. Diğer taraftan buzdolabının düşük sıcaklığı ve diğer gıdaların kokuları da kahvenin tazeliğini kaybetmesine neden olan etkiler arasındalar. Bu sebeple kahveyi oda sıcaklığından daha yüksek ya da düşük sıcaklıkta muhafaza etmemeye özen göstermelisiniz.

 

Az Miktarda Satın Alın

 

Kahveyi iyi koşullarda saklamanız tazeliğini korur. Ancak uzun süre bekleyen kahveyi en iyi koşullarla muhafaza etseniz bile tadım notalarını kaybetmeye başlar. Dolayısıyla az miktarda almaya özen gösterin.

 

Mithra Coffee’de 100 g, 250 g ve 1 kg seçenekler yer alıyor. Siz tüketim sıklığınıza göre bu seçenekler arasından kendinize göre seçim yapabilirsiniz.

 

En taze kahvelerle evinizde ya da ofisinizde tadına doyum olmayan bir keyif yaşamak için şimdi Mithra Coffee’nin sunduğu kahve çeşitlerini inceleyebilirsiniz.

Dünyanın Farklı Lezzetleri Mithra Coffee’de!

Dünyanın farklı kültürlerine özel çay ve kahve çeşitlerini deneyimlemeye ne dersiniz? Yeni bir lezzet deneyimlemek yalnızca damak tadınızı şaşırtmayacak. Aynı zamanda kültürünüzde de eşsiz bir zenginlik yaratacak. İşte Mithra Coffee de farklı yörelere has çay ve kahve çeşitleriyle yeme içme kültürünüze eşsiz bir dokunuş yapıyor.

 

Dünyanın farklı noktalarından ithal edilen yüksek kaliteli çay yapraklarından zengin aromasıyla kahveseverleri kendine hayran bırakan arabica çekirdeklere kadar sofralarımızın vazgeçilmez lezzetleri Mithra Coffee internet sitesinde sizi bekliyor. Dolayısıyla siz de Mithra Coffee internet sitesinden sevdiğiniz lezzetleri kısa sürede satın alabilirsiniz. Yöresel lezzetlerin yanı sıra çeşitli demleme ekipmanları ve sunum gereçleri de yine bu zengin lezzet dünyasında sizi bekliyor.

 

Uzun lafın kısası sevilen lezzetleri mutfağınızda en güzel şekilde hazırlamak ve sunmak için Mithra Coffee’yi ziyaret edebilirsiniz.