Propolis Nedir?

TAKİP ET

Propolis; arıların ağaçların tomurcuk, yaprak ve gövde bölgelerinden topladığı ürünleri reçine haline getirilmesi ile elde edilen bir üründür.


Propolis; arıların ağaçların tomurcuk, yaprak ve gövde bölgelerinden topladığı ürünleri reçine haline getirilmesi ile elde edilen bir üründür. Antioksidan özelliğe sahip propolis, insan sağlığı için oldukça faydalıdır. Propolis, iğne yapraklı ağaçlar olmak üzere birçok bitkinin özlerinden oluşur. İçerisinde demir, çinko, bakır, kalsiyum, magnezyum, potasyum gibi birçok mineral bulunan propolis, çocuklar ve yetişkinlerin kullanımına uygundur.
Özellikle günümüzde ortaya çıkan covid-19 öldürücü salgın hastalığına karşı bağışıklığın güçlendirilmesinin önemi bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bağışıklığın güçlendirilmesi ve birçok hastalığa karşı koruyucu özellikte olan propolisin, mantar ve benzeri hastalıklara karşı da etkili olduğu bilinmektedir. Propolis elde edilirken balmumundan doğru bir şekilde ayrıştırılması gerekir. Yapılacak bu işlem propolisin, vücut tarafından rahat bir şekilde sindirilmesini kolaylaştırır.
Propolis Kullanmanın Faydaları Nelerdir?
Propolisin içeriğinde % 10 oranında hoş kokulu ve esansiyel yağlar, % 5 polen, % 50 reçine , % 30 balmumu ve % 5 oranında organik ve mineral madde bulunması, bu zengin içeriği ile birlikte birçok hastalığın tedavisinde kullanılmasına olanak sağlamaktadır. İnsan sağlığı için mucizevî bir bileşen olan propolisin; antifungal, antiviral, antibakteriyel ve antienflamatuar gibi özellikleri ile de tercih sebebi olmaktadır.
Kanser tedavisinde de kullanılmakla birlikte mesane, kolon, karaciğer, cilt, meme, gırtlak ve yumurtalık kanseri gibi hastalıklarda kanser hücrelerinin gelişimini engellediği bilimsel çalışmalarla ortaya konulmuştur. Sağlığınız için propolis satın almak istediğinizde https://www.mindivan.com.tr/kategori/propolis adresi üzerinden temin edebilirsiniz.