Otoban kurtarıcı ya da oto kurtarma nedir?

TAKİP ET

Özellikle sanayileşme ile birlikte öğrencilerin günlük hayatta daha fazla görüldüğü fark edilmektedir. Taşıma veya bir yerden bir yere seyahat etme ihtiyaçlarını kullanırken bireylerin genellikle otomobillerden faydalandığı bilinmektedir.

Özellikle sanayileşme ile birlikte öğrencilerin günlük hayatta daha fazla görüldüğü fark edilmektedir. Taşıma veya bir yerden bir yere seyahat etme ihtiyaçlarını kullanırken bireylerin genellikle otomobillerden faydalandığı bilinmektedir. Otomobiller çeşitli sebeplerden dolayı arz alınarak yol yardım hizmeti almaları gerekebilir. Oto kurtarma, yolda yardıma muhtaç araçların otoban kurtarıcı desteği ile bir yerden bir yere nakledilmesi ne ifade eder. Bu işlem vinç operatörleri tarafından gerçekleştirilerek ve araç çekicileri kullanılarak yapılır. Araçlar herhangi bir arıza nedeniyle yolda kaldıklarında yeni bir trafik kazasında ya da arızaya yol açmamak için trafikten ayrılmalıdır.

Yolda kalan bir sürücünün ilk olarak yapması gerekenler nelerdir?

Yolda kalan bir sürücünün ilk olarak yapması gereken şey aracında kendisinden başka bir şeyler varsa onların can güvenliğini sağlamaktır. Kendi aracındaki yolcuların güvenliğini sağlayan sürücü diğer araçta bulunan veya araçlarda bulunan yolcuların güvenliğini sağlamak için aracını çekici vasıtasıyla trafikten aldırmalıdır. Bu işlem gerçekleştirilinceye kadar herhangi bir kaza oluşumunu önlemek için aracının çevresine diğer sürücüler tarafından görülebilecek uyarı levhaları yerleştirilmeli ve aynı zamanda dörtlü ikaz ışıkları da yakılmalıdır. Eğer arıza kaza neticesinde oluşmuş ise burada herhangi bir yaralanma olup olmadığına dikkat ederek ambulans ve sağlık ekiplerine hızlı bir şekilde ulaşım sağlanmalıdır. Fiziki olarak aracının emniyetini sağlayan yolcuların da emniyetini sağlayan bir sürücünün yapması gereken ikinci adım otoban kurtarma işlemlerini gerçekleştiren bir ekip ile irtibat kurarak oto kurtarma yardımı istemektir.

Sakarya Yol Yardım en profesyonel oto kurtarma hizmeti sunar

Sakarya yol yardım kurulduğu günden bu yana sürücüleri iyi günde kötü günde sürekli olarak destek olmaktadır. Sakarya Yol Yardım 7 gün 24 saat müşterilerine hizmet sunarken müşteri memnuniyeti odaklı profesyonel bir hizmet anlayışını hayata geçirmeyi başarmıştır. Yol yardım hizmetini sunan bütün personeli araçlarla ilgili ve trafikle ilgili üstün bir bilgi donanımına sahiptir. Birisinde profesyonel bir ekibin istihdam eden kuruluş araç kurtarma işlemlerini de uygun bir fiyata gerçekleştirmeyi hedefler. Araçların konumları merkezi olan uzaklıkları ve araçlarındaki diğer faktörler fiyatının belirlenmesinde etken olacaktır. Aynı zamanda yine Sakarya Yol Yardım bütün güvenlik prosedürlerini de harfiyen yerine getirmiş bir biçimde faaliyetlerini yürütür. Kuruluş araçlarının ve çekici ekibinin rutin kontrollerini yaptırmakta ve araçlarındaki güvenliği sağlamaktadır.

Araçlar neden yolda kalır?

Araçların yolda kalmasının ana sebeplerinden biri oluşan kazalardır. Fakat araçlar herhangi bir kaza yapmasalar dahi yolda kalabilmektedir. Örneğin aracın aküsünü deki boşalma araçların yolda kanunlarına sebebiyet verebilir. Öte yandan lastik patlaması ve tekerlekler ile ilgili sıkıntılar da araçları yolda bırakır. Marş motoru arızalanması da aracın hareket aksamını etkilediği için araç hareket etmeden yolda kalır. Hararet adı verilen ve aracın soğutma aksamında meydana gelen arızalar da araçların yolda kalmasına sebep olabilir.
Kaynak: https://sakaryayolyardim.com/cekici-Otoban-Cekici