Okullar Arası Satranç Türkiye Birinciliği Final Müsabakaları Karaman'da Başladı

TAKİP ET

Vali Fahri Meral, Karaman'da 10-13 Haziran 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Okullararası Satranç Türkiye Birinciliği Final müsabakaları açılış törenine katıldı

Vali Fahri Meral, Karaman'da 10-13 Haziran 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Okullararası Satranç Türkiye Birinciliği Final müsabakaları açılış törenine katıldı.

Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Karaman Belediyesi, Türkiye Satranç Federasyonu ve Ana Sponsoru Türkiye İş Bankası'nın katkılarıyla düzenlenen Okullararası Satranç Türkiye Birinciliği Finallerine 50 ilden 94 takım ve 511 sporcu katılıyor.

Lütfi Elvan Kongre Merkezi'nde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan final müsabakaları açılış töreni, açılış ve protokol konuşmalarıyla devam etti. Törende bir konuşma yapan ve Karaman'da ilk defa böyle büyük bir spor organizasyonunun gerçekleştirildiğini belirten Vali Meral, "Karaman'ın ev sahipliğinde 50 ilden 94 takım ve 511 sporcumuzun katılımı ile Okullararası Satranç Türkiye Birinciliği Finallerini gerçekleştiriyoruz. Bu müsabakanın ilimizde gerçekleşmesinde emeği geçen başta Milletvekilimiz olmak üzere, Belediyemize, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze ve Federasyon temsilcilerine çok teşekkür ediyor, müsabakalar boyunca tüm sporcularımıza başarılar diliyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından protokol üyelerinin temsili açılış hamlesi ile yıldızlar ve gençler kategorilerinde 4 gün boyunca sürecek müsabakalar başladı.

Lütfi Elvan Kongre Merkezinde düzenlenen törene, Vali Fahri Meral, Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker, Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Türkiye Satranç Federasyonu Başkan Vekili Aşkın Keleş, İl Genel Meclis Başkanı Adem Kapar, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, Satranç İl Temsilcilikler Koordinasyon Kurulu Başkanı Mustafa Eroğlu, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

Okul Sporları Türkiye Satranç Birinciliği Finalleri, 13 Haziran 2019 Perşembe günü dereceye giren sporcuların ödüllerinin verilmesinin ardından sona erecek.