Motor Kaskı Güvenlik Testi Aşamaları

TAKİP ET

Güvenli olarak üretilen ve her türlü sertifikaya sahip olunan Hjc kask modelleri teste tabi tutulurken; tutma kuvveti, aerodinamik ve stabilitesi kontrol edilmektedir.

Güvenli olarak üretilen ve her türlü sertifikaya sahip olunan Hjc kask modelleri teste tabi tutulurken; tutma kuvveti, aerodinamik ve stabilitesi kontrol edilmektedir. Tam da bu noktalarda derinlemesine güvenlik barındıran kısımlar olduğu için geniş bir inceleme sürecinden geçirilir ve sonrasında üretime sevk edilir.
 
Site içerisinde kullanımda bulunulan her türlü dışarıdan gelecek olan darbelere karşı yüksek bir emiş gücü ve herhangi bir darbeyi engelleyebilme özelliğine sahip Agv kask modelleri de çoğunlukla tercih edilen kask markalarındandır.
Kask modellerinin üretiminde özellikle Vizör kilidinin bulunması, penetrasyon direnci ve bağlantı sistemi özellikle test aşamasında üzerinde durulan ve derinlemesine bir şekilde incelemesi yapılan güvenlik alanlarıdır.

Kasklarda Darbe Direnci

Şunu söylemek gerekir ki; piyasada üretilen her kask muhakkak ki bu testlerden geçiyor diyemeyiz bazı kask türleri tüm bu test maddelerinden sağlıklı bir şekilde geçmeyebilir.
Bu konuda kask seçimin de bulunacak olan kişilerin özellikle böyle bir sertifikaya sahip kaskı almaları herhangi bir darbe anında ve yüksek hızın getirmiş olduğu yaralanma ve kazalara karşı bir önlem niteliğinde dikkat edilebilecek bir noktadır.
 
Bundan dolayı Motor kaskı satın alımlarında herhangi bir kask satın almak yerine tüm testlerden rahatlıkla geçebilmiş, kişisel konfor alanında kişiyi memnun edici ve dışarıdan gelebilecek herhangi bir darbe ve kazaya karşı da dayanıklı oluşu göz önünde bulundurulmalıdır.