Motor Ana Yatak Nedir 

TAKİP ET

Motor bloğunda üzerine krank milinin yerleştirildiği motor parçaları bulunmaktadır. Sıralı halde bulunan motor parçalarına motor ana yatak adı verilmektedir.

 

Motor bloğunda üzerine krank milinin yerleştirildiği motor parçaları bulunmaktadır. Sıralı halde bulunan motor parçalarına motor ana yatak adı verilmektedir. Krank mili ile sürekli etkileşim halinde olan motor ana yatakları motor bloğunda oluşabilecek titreşim, aşınma, sürtünme ve ses düzeyini minimum seviyelere tutabilmek için tasarlanmaktadır. Yani motor ana yatak parçaları blogdaki diğer parçaların sabit kalmasını sağlayarak hareket ve yük iletimini aynı anda aktaran parçalardır.
En yaygın olarak kullanılan 4 silindirli motorlarda 5 adet motor ana yatak bulunmaktadır. Bu parçalar motorun gücünü koruyabilmesi ve sağlıklı bir şekilde çalışabilmesi için kritik bir öneme sahiptir. Motor ana yatakları krank mili ve motor blogu arasındaki hareket düzenini sağlayarak krankın momentumunun pistonlara düzgün bir şekilde iletilmesine destek olmaktadır.

Motor Ana Yatak Üretimi

Her bir motor için hayati bir önem taşıyan motor ana yatakları ülkemizde Yenmak firması bünyesinde üretilmektedir. Yüksek teknolojili üretim tesislerinde kaliteli malzeme ve deneyimli ekipler aracılığı ile üretilen Yenmak motor ana yatakları ülkemiz ile birlikte dünyanın farklı birçok ülkesine satışa sunulmaktadır. Yenmak motor ana yatak parçaları hakkında ürün ve fiyat bilgisi alabilmek için firma ile iletişime geçebilirsiniz.
Yenmak firması ülkemizde yerli üretim yapan en güçlü motor parçaları üreticilerinin başında gelmektedir. Yüksek teknolojili ürerim tesislerinde her biri kaliteli birçok farklı parça üretilmektedir.