Morkie ırk özellikleri

TAKİP ET

 

Morkie ırkı, Yorkshire Terrier ve Maltese Terrier ırkının istenmeyen özelliklerinin arındırılmış halidir.

Morkie neşeli, cesur, sevecen ve zeki bir köpektir. Maltese ile Yorkshire cinslerinin karışımında genellikle sevecen ve tatlı bir ruh haliyle ailesine değer veren neşeli ve oyunsever köpek yavruları doğar. Morkie şekerleme uykusu için kanepede uzanmayı ve oyun oynamayı çok sever ve insanların da kendisine yakın olmasını ister. Aynı zamanda Yorktese ismiylede bilinen Morkieler, Yorkshire Terrier ile Maltese cinslerinin dizayn ırkıdır.

Morkie’nin tüylerinin sertleşmemesi ve birbirine dolaşmaması için günlük olarak taranması gerekir. Gerekli görüldüğünde banyo yaptırılır ve deride olası reaksiyonların önüne geçmek için hafif kıvamlı şampuanların kullanıldığından emin olunmalıdır.

Morkie ırkı tuvaletini pede yapmaya yatkın olduğu için dünyada tuvalet eğitimini en kolay öğrenen iki cinsten biridir. Sakin ve sosyal bir karaktere sahip oldukları içinde diğer ırklara nazaran eğitimleri daha kolay ilerlemektedir.

Morkie’nin tüyleri ipeksi, düz ve ince olur. Genelde tüyleri uzundur ve siyah, beyaz, bronz,  siyah ve beyazın karşımı ve koyu tonları olmak üzere çeşitli renklerde olabilir.

Morkie, birlikte büyüdüğü tüm köpeklerle ve köpekten başka evcil hayvanlarla çok iyi geçinir. Uzun süre yalnız kalma konusunda daha rahat bir karakter yapısına sahiptir. İnsanlarla birlikte vakit geçirmekten çok hoşlanır. Morkie yabancılara karşı şüphe duyar ve yabancı biri olduğunda normal dışı bir ses duyar duymaz aileye bunu bildirir.

Morkie’nin kökeni Amerika dır.

Morkie Fiyatları

2023 Morkie fiyatları renk boy cinsiyet yaş ve eğitim gibi özeliklere göre değişebilmekle beraber 2023 güncel Morkie ortalama yavru fiyatları 7000 TL ile 14,000 TL  aralığında değişmektedir. Bu ırk neşeli, cesur, zeki ve sevecen bir ırktır. Yorkshire ve Maltese ırklarının karışımından oluşmuş olan bir ırktır. Sürekli olarak neşeli haliyle dikkatleri üzerine çeker. Eğlenceli, oyuncu, aile yaşamına uygun bir ırk olarak bilinir. Sahibinden ücretsiz yada PetShop'tan satılık ilanları ve Morkie fiyatları için sitemiz Patiilan.com u ziyaret edebilirsiniz.. Beyaz ve her renk dişi veya erkek Morkie yavrusu sahiplendirme, fiyat nedir ve ne kadar bilgisi sayfamızda yer alıyor.

 

Morkie yavru ilan ve fiyatları için https://patiilan.com ’u ziyaret edebilirsiniz.

https://patiilan.com/17787/morkie