Montessori eğitimi nedir?

TAKİP ET

Genel anlamda bireyler Montessori eğitimi kelimesini duydukları zaman yapbozlar telegramlar ahşap oyun setleri gibi materyaller gözlerinde canlı almaktadır.

Genel anlamda bireyler Montessori eğitimi kelimesini duydukları zaman yapbozlar telegramlar ahşap oyun setleri gibi materyaller gözlerinde canlı almaktadır. Genel anlamda bireylerin aklına ilk gelen şey oyun setleri gibi bir takım kavramlar olsa bile Montessori eğitimi çok daha geniş çok daha kapsamlı bir eğitim ifade etmektedir. Bu nedenle Montessori eğitiminin geniş bir tanıma ve savunduğu görüşleri bulunmaktadır. Montessori etkinlikleri ve eğitimi dünya üzerinde geniş bir tanıma ve savunma alanına sahiptir. Bu eğitim sistemi 100 yıldan uzun süredir çocuklar üzerinde uygulanmaktadır. Son derece olumlu etkilere sahip olan Montessori eğitiminin bu etkileri nedeniyle birçok birey çocuklarının bu eğitimi alması için onları teşvik etmektedir.

Montessori eğitimi ne gibi katkılar sunar?

Montessori eğitim modeli çocukların bireysel ve bedensel becerilerine, ilgi alanlarına uygun bir biçimde gelişmesi için her çocuğun kendine özgü bir öğrenme hızına sahip olduğuna inanan bu yönde geliştirilmiş bir eğitim modelini savunan bir sistemdir. Montessori adını İtalyan pedagog Maria Montessori'den almıştır. Bu modele göre farklı öğrenme hızına sahip çocuklar için özgün bir eğitim sistemi oluşturulmalıdır. Bu modelde aslında eğiticilerin hedeflemek istediği çocuğun kendi kendine yetebilme yi ve kendi kişiliğini oluşturmasını sağlamaya çalışmaktır. Dolayısıyla bunu gerçekleştirebilmek için eğitmenler öncelikle çocukları doğru bir biçimde gözlemlemeli gözlem neticesinde çocukları doğru yetiştirmeli ve doğru yetiştirmenin sonucunda ise doğru materyallerle öğrenim sürecini hızlandırılmalıdır. 
Kaynak:  http://montessorifelsefesi.com/montessori-etkinlikleri/