Minik Duru, ölüme göz göre göre gitmiş

TAKİP ET

Mersin'de babasının doğum günü için ailesiyle birlikte gittikleri restoranın oyun parkındaki oyuncak helikopterde elektrik akımına kapılarak yaşamını yitiren 5 yaşındaki Duru Tan'ın ölümünden sorumlu sanıkların yargılanmasına devam edildi.

Duruşmada sanık olarak dinlenen iş sağlığı ve güvenliği uzmanı, olaydan önce işyerine gittiğini, oyuncakların bakımının yapılması gerektiği yönünde tutanak tuttuğunu ve iş yerine tebliği ettiğini söyledi.

Davanın 4. duruşması Mersin 19. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya, tutuksuz yargılanan 6 sanık, Duru Tan'ın babası Zafer ve annesi Nilgün Tan ile kızları Duygu Tan, taraf avukatları ve davaya müdahil olan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı katıldı.

Mahkeme hakimi, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığınca restoranın iş sağlığı ve güvenliği uzmanı Dilek Ü. D. ile iş yeri hekimi Turgay K. hakkında 'bilinçli taksirle bir insanın ölümüne neden olma' suçundan 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan ek iddianamenin kabul edildiğini, 2 sanığın da tutuksuz yargılanacağını bildirdi.