Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Karaman'da

TAKİP ET

Bir dizi program kapsamında ilimize gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ilk ziyaretini Karaman Valiliğine yaptı.

Vali Fahri Meral ve il protokolü tarafından Valilik binası önünde karşılanan Bakan Selçuk daha sonra Valilik Şeref Defterini imzaladı. Vali Meral burada yaptığı konuşmada eğitimin sorunlarının ele alınacağı böyle önemli bir günde Karaman’a gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a hoş geldiniz diyerek ziyaretleri nedeniyle teşekkür etti.
 
Karaman’a ilk defa geldiğini belirten Bakan Ziya Selçuk, “Sayın valimiz ve milletvekillerimizle birlikte eğitimde fikir alışverişinde bulunarak Karaman'da eğitim alanında yaşanan sorunlara çözüm bulmak ve eğitim kalitesini daha ileriye götürmek için hep birlikte gayret sarf edeceğiz. Ankara'da Karaman ile ilgili her türlü ihtiyaçlar ve yapılacak plan ve projeler konusunda özellikle milletvekillerimizle beraber görüşüp konuşuyoruz. Yapılacak çalışmaların Karaman için son derece yararlı olacağı kanaatindeyim" dedi. 
 
Elazığ merkezli depremin ardından deprem bölgesindeki çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Selçuk, bölgedeki okulların tamamını depremzedelerin barınma ihtiyacını karşılamak üzere seferber ettiklerini hatırlattı. Yaklaşık 46 bin vatandaşa barınma imkânı sağladıklarını dile getiren Bakan Selçuk, “500 gönüllü öğretmenimiz bölgede her türlü desteği sağlıyor. 15 bin civarında da psiko-sosyal destek verdiğimiz vatandaşımız ve çocuklarımız var” diye konuştu. 
 
Bakan Selçuk, Elazığ ve Malatya’da deprem nedeniyle eğitime açılamayan okullar için telafi eğitimlerine başlayacaklarını dile getirerek, ara tatilin okul dönemi olarak geçirileceğini bildirdi. Bakan Selçuk şöyle konuştu; "Tedbirlerimiz hazır. Ara tatilin Elazığ’da okul dönemi olarak geçirilmesi, yani tatil olmaması şeklinde bir çalışmamız var. Asıl daha detaylı çalışmamız, öğrencilerimizin eğitimlerinin sürdürülebilmesi için verdiğimiz destekler. Sınavlara yönelik LGS gibi, üniversiteye hazırlık gibi konular hakkında birtakım çalışmalarımız var.
 
Şu anda Elazığ ile ilgili söyleyeceğimiz, bütün çocuklarımızın eğitimlerine ara vermelerinden kaynaklanan kayıpların telafisi için her türlü hazırlığı yaptığımız ve ara tatil konusuyla ilgili de bir eğitim dönemi olarak geçmesi bakımından gereken çalışmaların yürütüldüğünü belirtmek. Üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerle ilgili gerekli destek mekanizmalarının oluşturulduğunu bildiren Selçuk, şunları kaydetti: "Öğrencilerimiz için kurs imkanları sağlanacaktır. Lise Geçiş Sınavına girecek olan öğrencilerimiz için ücretsiz destekleme ve yetiştirme kurslarında yoğunlaştırılmış program uygulanarak öğrencilerimizin ders açıkları kapatılacaktır. Elâzığ genelindeki 27 ağır ve orta hasarlı okulumuzun tüm öğrencileri, bu okullarımıza en yakın olan okullarımızla ilişkilendirilmiş olup, bugün itibarıyla hiçbir sıkıntı yaşanmadan bu çocuklarımız yeni okul binalarında eğitim öğretime devam edebileceklerdir. Yeni okul binaları hazır hale gelinceye kadar öğrencilerimiz sıkıntı yaşamadan eğitim ve öğretime devam edecektir" dedi.
 
Ziyaretin ardından Valilik Toplantı Salonunda eğitim sorunlarının görüşüleceği “İl Değerlendirme Toplantısına” geçildi.
 
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk daha sonra Vali Fahri Meral ve il protokolünün katılımıyla Hatuniye Mesleki ve Teknik Meslek Lisesi Uygulama Otelinde düzenlenen ve milletvekilleri, hayırseverler, iş insanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de programa katıldı. Protokol konuşmalarının ardından Bakan Selçuk, ilimizde eğitime yaptığı katkılardan dolayı hayırsever iş insanları ve vatandaşlara teşekkür belgelerini verdi.
 
Programına daha sonra Üniversite Mahallesindeki Okullar Bölgesinde bulunan Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Fen Lisesi ile devam eden Bakan Selçuk, ziyaret ve incelemelerde bulunduğu okullardaki öğrencilerle bir süre sohbet etti.
 
Bakan Selçuk daha sonra Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesine ziyarette bulundu. Ziyaretlerine; Vali Fahri Meral, AK Parti Karaman Milletvekilleri Recep Şeker ve Selman Oğuzhan Eser, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı ve il protokolü eşlik etti. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde yapımı tamamlanan Karamanoğlu Mehmet Bey Anıtı’nın açılışını yapan Bakan Selçuk, Anıt ile ilgili yetkililerden bilgi aldı.
 
İlimizdeki programını sürdüren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, KMÜ 15 Temmuz Konferans Salonunda Karaman Valiliğince organize edilen “Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları” programına katıldı. İlimizdeki farklı okullardan öğretmelerin ve okul yöneticilerinin katıldığı programda Bakan Selçuk, hayatından örnekler verdiği sohbet sırasında öğretmenlere tavsiyelerde bulundu.
 
Program, hediye takdiminin ardından sona ererken Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etmesinin ardından ilimizden ayrıldı.
        
Milli Eğitim Bakanı Selçuk’un 08 Şubat 2020 Cumartesi günü gerçekleşen Karaman ziyaret programına; Vali Fahri Meral’in yanı sıra Karaman Milletvekilleri Dr. Recep Şeker, Av. Selman Oğuzhan Eser, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, kurum müdürler, ilçe ve belde belediye başkanları ve il protokolünün diğer üyeleri katıldı.