Meral Seyithasan Köyündeki Afet Evlerinde İncelemelerde Bulundu

TAKİP ET

Vali Fahri Meral, ilimiz merkeze bağlı Seyithasan köyünü ziyaret ederek bölgede yaşanan heyelan nedeniyle mağduriyet yaşayan vatandaşlar için yapılan afet evlerinde incelemelerde bulundu


Vali Fahri Meral, ilimiz merkeze bağlı Seyithasan köyünü ziyaret ederek bölgede yaşanan heyelan nedeniyle mağduriyet yaşayan vatandaşlar için yapılan afet evlerinde incelemelerde bulundu.

05 Ağustos 2019 Pazartesi günü gerçekleştirilen ziyarette köy sınırları içerisinde yapılan ve inşaatı devam eden afet evlerinde incelemelerde bulunan Vali Meral, çalışmaları bir süre yerinde takip ederek yetkililerden çalışmaların son durumu hakkında bilgiler aldı.

7269 sayılı Kanun kapsamında yapılan çalışmalar ile 24.06.2019 tarih ve 1175 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararıyla bölgenin 'Afete Maruz Bölge' ilan edilmesinin ardından hak sahibi olan 22 aile için köy sınırları içerisinde yapılan konutların tamamlanması için yürütülen çalışmalar devam ediyor.

Afet evlerindeki incelemelerini tamamlayarak bölgeden ayrılan Vali Fahri Meral daha sonra Seyithasan köyünü ziyaret etti. Köydeki incelemelerinin ardından muhtarlık binasında vatandaşlarla bir araya gelen Vali Meral, bir süre sohbet ettiği vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi.

Köy muhtarı Ömer Kıvrak'tan köyün genel durumu hakkında bilgiler alan Vali Meral, buradaki ziyaretinin ardından Tarlaören köyüne geçti. Muhtarlık binasında köy muhtarı Mustafa Levent'ten köyün sorunları ve talepleri hakkında bilgiler alan Vali Meral daha sonra köyden ayrıldı.

Vali Fahri Meral'in köy ziyaretlerine İl Genel Meclis Başkanı Adem Kapar, AK Parti İl Başkanı Abidin Çağlayan, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Ali Yener Terlemez, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Gümrah ve ilgili kurumlardan yetkililer katıldı.