Kemik tozu uygulaması hangi durumlarda yapılmalıdır?

TAKİP ET

Dental greft yani diğer adıyla kemik grefti kemik tozu uygulaması sağlık alanında kullanılan ve özellikle de ağız ve diş sağlığı konusunda en çok başvurulan tedavi yöntemleri arasına girmeyi başarmıştır.

Dental greft yani diğer adıyla kemik grefti kemik tozu uygulaması sağlık alanında kullanılan ve özellikle de ağız ve diş sağlığı konusunda en çok başvurulan tedavi yöntemleri arasına girmeyi başarmıştır. Çeşitli nedenlerden ötürü birçok birey diş sağlığını yitirmekte ve dişlerini kaybedebilmektedirler. Özellikle de ilerleyen yaşlarda bireyler diş sağlığına getirdikleri için dişlerini çektirmek zorunda kalırlar. Bu durumlarda ise gerçek diş tedavisine ve gerçek dişe en yatkın olan tedavi yöntemi olan implant cerrahisi ne tercih ederler. İşte kemik tozu tedavisi implant uygulaması yapılacak olan hastalarda gerekli görüldüğünde uygulanabilen bir tedavi yöntemidir. Bazı durumlarda sağlıklı ve temiz bir insan tedavi yöntemi kullanılabilmesi için kemik tozu yönteminin de olmazsa olmaz bir biçimde kullanılması gerekir. Ülkemizde İtalyan ve İsrail medikal firmalarının Türkiye distribütörlüğünü yapan Titan Medikal en kaliteli ve en uygun fiyatlı kemik tozu sunumunu gerçekleştirir.

Kemik grefti sağlık sektörünün yeni trendi

Kemik grefti İngilizceden çevrilmiş olan bir kelimedir. Bu kelime sağlık sektöründe kullanılan bir tedavi yöntemi ne ifade etmektedir. Hastaların çeşitli nedenlerden ötürü özellikle çene kemiğinde zayıflama ve kemik kaybı yaşamaları durumunda bu boşluğu doldurmak için kullanılan cerrahi bir operasyon ifade eder. Aynı zamanda iyileşemeyenler kemik kırıklarına onarmak içinde kemik grefti uygulaması kullanılmaktadır. Yani en kısa ifadesi ile kemik tozu uygulaması çenede eksik olan kemiği tamamlamak için kullanılan bir işlemdir.
Kaynak: https://www.titanmedikal.com/Greftler