KARAMANLI HALK EĞİTİM MERKEZİ'NİN ÇALIŞMALARI

TAKİP ET

Burdur'un Karamanlı İlçe Halk Eğitim Merkezi tarafından çeşitli dallarda açılan kurslarda eğitimin devam ettiği bildirildi.

İlçe Halk Eğitim Merkezi tarafından 2005-2006 öğretim yılı kapsamında, alan taramaları amacıyla yapılan anketlerle 2 bin 893 kişiye ulaşılarak, halkın ihtiyaçları ve istekleri tespit edilip, açılacak olan kursların da buna göre planlandığı belirtildi. İlçeye bağlı köylerden Mürseller ile Manca'da giyim, Kılavuzlar köyünde iğne oyası ile makine nakışı olmak üzere 4 kurs açıldığı belirtildi. İlçe merkezinde el sanatları kilim dokumacılığı, kırkyama (parça birleştirme) ile mahalle ve köy muhtarlarının da katıldığı bilgisayar işletmenliği ve internet kullanım, bağlama kursu ve tamamlanan avcı eğitimi kursları açıldığı kaydedildi.
Yapılan çalışmaları asla yeterli görmediğini belirten Karaman Halk Eğitim Merkezi Müdürü Muharrem Erkil, "Eğitim gönüllülerinden oluşan ekibimizle önümüzdeki günlerde kurban kesim elemanı yetiştirme, okuma - yazma, takı tasarımı, çiçek yapımı, iş makineleri operatörlüğü, halk oyunları, bilgisayar işletmenliği, internet kullanım ve ilkyardım kursları açarak, halkımızın ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz" dedi.

28.12.2005