KARAMAN'IN 3 İLÇESİNE GİDİP GELMEK İÇİN YASAĞI DELMEK LAZIM

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın  "30 büyük şehir ile Zonguldak ili araç giriş ve çıkışına kapatıldı." Açıklamasından sonra, haritada siz okurlarımız için bir inceleme yaptık. Ermenek, Başyayla ve Sarıveliler İlçerine gitmek için mecburen ya Konya ya da Mersin İl sınırları içinden geçmek zorundasınız.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın  "30 büyük şehir ile Zonguldak ili araç giriş ve çıkışına kapatıldı." Açıklamasından sonra, haritada siz okurlarımız için bir inceleme yaptık.

Karaman'ın  etrafı  büyük  Şehirler tarafından sarıldı.
Yanı ülkede giriş çıkışı yasaklanlamayan ama, yayınlanan  yasak ile  Karaman 32. Yasak olan şehir oldu.

Karaman’ın 3 ilçesi ile de bağlantısı kesilmiş oldu.

Mersin’in Mut ilçesinden kara ulaşımı sağlanan Ermenek ilçesi ve Konya’nın Güneysınır ve Bozkır ilçelerinden kara ulaşımı olan Sarıveliler ve Başyayla ilçeleri ile Karaman İl Merkezinin de kara bağlantısı Karantina Kapsamında gitmiş oldu. Büyükşehirler ile etrafı çevrilen 'Yalova,, Osmaniye, Kilis ve Adıyaman’ın il merkezlerinden ilçelerine kara yolu ile bağlantıları bulunuyor. Fakat Karaman İl merkezi ile 3 ilçesinin karayolu bağlantısı komşu illerin sınırlarından geçtiği için bağlantısı bulunmuyor.


    Sarıveliler, Ermenek,ve Başyayla'ya  : Konya - İçeri Çumra - Sarıoğlan- Hadim - Taşkent  Yol güzergahından  Asvalt  çift şerit yol üzerinden yaklaşık 3 saatte ulaşım sağlanmaktadır.   
 
    Sarıveliler, Ermenek,ve Başyayla'ya  : Karaman - Mut - Ermenek Yol güzergahından  Asvalt  çift şerit yol üzerinden yaklaşık 4 saatte ulaşım sağlanmaktadır.

karaman haber karaman hava durumu karaman son dakika ermenek sarivelİler