Karaman Hava Sporları Trizmi

TAKİP ET

Karaman Hava Sporları Trizmi  Türkiye, Yamaç Paraşütü, Yelken Kanat, Planör, Paraşüt, Balon gibi hava sporları meraklıları için keşfedilmesi gereken bir ülkedir.

 Türkiye, Yamaç Paraşütü, Yelken Kanat, Planör, Paraşüt, Balon gibi hava sporları meraklıları için keşfedilmesi gereken bir ülkedir.

      Yamaç paraşütü festivali sonucunda o yörenin tanıtımı artar, turizm potansiyeli yükselir. Bu kapsamda Karadağ’da alternatif  bir turizm olan yamaç paraşütü etkinlikleri 2010 yılında yapılmış ve Karadağ'dan  havalanan paraşütçüler  242 ve 262 kilometrelik uçuşlarla iki pilot tarafından ayrı ayrı Türkiye rekoru kırılmıştır. Bunun üzerine Avrupa’dan ve Dünya çapındaki yamaç paraşütü pilotları Karaman’a gelerek uçuş yapmaktadırlar. Karadağ ve bölgesi  yamaç paraşütü için bulunmaz bir cennet olması da doğa’nın bize tanıdığı bir ayrıcalıktır.
       Karadağ, Ülkemizin değil tüm dünyanın havacılık sporu açısından en uygun parkurlarının bulunduğu yerlerden biri olduğu kanıtlanmıştır. Muhteşem termik özellikleri, uzun ve güvenli uçuşlar için çok uygun coğrafi yapısıyla bir cazibe merkezi haline gelmiştir.