KARAMAN'DA ZABITADAN RUHSAT UYARISI

TAKİP ET

Karaman Belediyesi Zabıta Müdürü Erhan Alkan, iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı olmayan iş yeri sahiplerini, resmi işlemlerini bir an önce yaptırmaları konusunda uyardı.

Zabıta Müdürü Alkan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 10 Ağustos 2005 tarihli İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliği'nin 6. maddesinde, yetkili idarelerden usulüne uygun olarak işyeri açma ve çalışma ruhsatı alınmadan işyerinin çalıştırılamayacağı hükmünün yer aldığını belirtti. Alkan, bu yönetmeliğin yürürlüğe girdiği günden itibaren yazılı ve görsel basın aracılığıyla zabıta ekiplerinin çalışmaları sonucu kentte ruhsatsız işyeri sahiplerini defalarca uyardıklarını anlatarak, "Bu çalışma kapsamında kurallara uymadan çalışan işyerleri hakkında tutanaklar tuttuk. Yıkıcı değil yapıcı olmaya gayret gösterdik. Eski yönetmeliğe göre işyeri ruhsatı almak daha zordu. Bürokratik işlemler daha fazlaydı. Bu yüzden de birçok kişi uğraşmak istemiyordu. Yeni yönetmeliğe göre işlemler daha kısa. Belediyemiz Ruhsat Bürosu herkese yardımcı olmaya çalışıyor. Bunun sonucunda birçok kişi ruhsatlarını aldı. Fakat halen bu işlemlerini yaptırmayan vatandaşlarımız var. Açma ve çalıştırma ruhsatı olmayan işyeri sahiplerini, resmi işlemlerini bir an önce yaptırmaları konusunda uyarıyoruz'' dedi.
Alkan, 2006 yılının ilk gününden itibaren ruhsatı olmayan işyerlerinin çalışmasına kesinlikle izin vermeyeceklerini sözlerine ekledi.

28.12.2005