Karaman'da Semt Pazarları AÇIK

TAKİP ET

Karamansondakka.com sitemize ulaşan pazarcı esnafları Karaman'da Semt Pazarlarının açık olduğunu ve müşterilerini beklediklerini söylediler.


CUMARTESİ PAZARINA BEKLİYORUZ

Karamanda merkez semt pazarlarımız açıktır dedikodu yalan haberlere itibar etmeyiniz. Yarın cımartesi pazarımız yerinde tüm esnaf arkadaşlar olarak taze sebze ve meyve tezhaglarımızda yerini alacaktır hizmet verilecektir bilginize.

“Kovid-19 virüsünün bulaşma riskinin en yüksek olduğu yerlerin başında gelen pazar yerlerinde vatandaş yoğunluğunu ve bulaş riskini azaltmak için belediye çalışmalarını sürdürüyor.

BELEDİYE ÖNLEM VE TEDBİRLERİNİ ALDI
    
Karaman Belediyesi tüm ülkeyi etkisi altına alan koronavirüs (COVID-19) salgınına karşı Karaman Valiliği İl Hıfzıssıhha Kanunu’nun 01.04.2020 tarih ve 16 sayılı kararı gereğince önlem ve tedbirlerine devam ediyor.

Karaman Belediyesi Zabıta Ekipleri perşembe günleri kurulan semt pazarında esnaf ve vatandaşlara maske dağıtarak salgına karşı önlem ve tedbir almaları konusunda uyarılarda bulundu. İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelgeye istinaden pazarcı esnafının kurduğu tezgahlar arasında üçer metre mesafe olacağının bilgisini veren ekipler, mesafenin uygun olmadığı tezgahlarda pazarcı esnafını uyardı. Öte yandan pazar giriş ve çıkışları tek noktadan sağlayan ekipler pazar içerinde de alanı ikiye ayırarak sosyal mesafenin korunmasını sağladı.

BELEDİYE ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

Karaman Belediyesi’ne bağlı ekipler her geçen gün etkisini gösteren salgın hastalıkla mücadele kapsamında çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında zabıta ekipleri  kurulan semt pazarında pazarcı esnafına, vatandaşlara ve marketlere eldiven ve maske dağıtarak Pazar giriş ve çıkışlarına dezenfektan noktası yerleştirmişti.