Karaman'da Bir İlk Gerçekleşecek !

TAKİP ET

Karaman'da Bir İlk Gerçekleşecek ! Karaman Gödet Barajı ( Fisandun ) barajı dolmasına az bir meseafe kaldı ...

Karaman Gödet barajı tarihi bir rekora imza atacak. Yapıldığı günden itibaren Savaklardan su indiği ne duyuldu ne görüldü. Fisandın Barajında tahliye savaklarına suyun ulaşması için çok az bir yükseklik kaldığı öğrenildi. Yağan son yağmur ve karla birlikte suyun tahliyeden inmesi bekleniyor. Sulama Kanalına su bırakılması beklenirken , bahar ayı gelmeden ova köylerine su erken gitmesi bekleniyor.

Tahliye yapılmaz ise bu durumda savaklardan akacak su ile  Dere Köyü (Fisandun ) durumu ile alakalı neler yapılacağı merak konusu oldu.

Bereketli Bir Kış Geçiriyoruz Barajlarımız Doluyor...
Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise ''Maşallah barajlarımız tarihi rekorlar kırıyor. Bugün incelemede bulunduğumuz Gödet Barajımızda su hızla rekor seviyede artıyor. Zengen Köyümüz’ün alt kısmına dayanmış su;
GÖDET BARAJI
GİRİŞ : 15.400 Lt/sn
GÖL HACMİ : 69.310.000 m3
İnşallah açıldığı ilk yıldan sonra dolu savak seviyesini görecek 100 milyon metreküp’ü geçeceğini umuyorum inşallah...

Karaman merkezde Kasım ayından bugüne kadar metre kareye yaklaşık 215 kg yağış gerçekleşti.''dedi.

VEKİLLER MÜJDEYİ VERMİŞTİ

 Karaman’ın tarım arazilerinin sulanmasında artan maliyetlerin en aza indirilmesi için atılan adımlar karşılığını bulmaya başladı. 

Gödet Barajından tarım arazilerinin kapalı sistemle sulanması için yürütülen çalışmalarda son aşamaya gelindi. Yatırım programında bulunan Karaman Gödet Barajı Teknik Raporu Hazırlanması ihale işlemlerine başlanılacağını ve devam eden süreçlerin ivedilikle tamamlanarak yapım ihalesi yapılacağını duyuran Karaman milletvekilleri Dr. Recep ŞEKER ve Av. Selman Oğuzhan ESER projenin çiftçilerimize umut olduğunu belirterek; ‘bu proje Karaman için adeta can suyu olacak kapalı sulamada kayıplar en aza inerek çiftçimiz en yüksek verimi sağlayacak dedi’.