Karaman'da bir çiftçinin daha umudu kül oldu!

TAKİP ET

Karaman'ın Akçaşehir beldesinde henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı çıkan yangında 10 dönümlük buğday ekili arazi küle döndü.

Alınan bilgiye göre, Akçaşehir beldesinde henüz belirlenmeyen bir neden dolayı Ali Yirşen'e ait arazide yangın çıktı. Rüzgarın da etkisi ile büyüyen yangına itfaiye ekipleri su köylüler de traktörle müdahale etti. Uzun uğraşlar sonucu yangın kontrol altına alınıp söndürülürken, olayda 10 dönüme yakın buğday ekili arazi küle döndü.


Sigara Atmayın Çiftçinin Umudunu Yakmayın

Yolculuk sırasında çevreye rastgele atılan sigara izmaritleri nedeniyle maalesef bu dönemlerde sık sık yangınlar meydana geliyor. Yaz aylarında, özellikle yol güzergâhlarındaki ekin tarlalarında ve otlak alanlarda yangınlar meydana gelebiliyor.

Yapılan tespitlerde, bu yangınların çoğunun, ya araçla ya da yaya olarak o bölgede yolculuk yapanlar tarafından atılan sigara izmaritleri nedeniyle çıktığı belirtiliyor. Önemli bir tarım alanı olan Karaman’da ne yazık ki sık sık bu tür olaylar yaşanıyor. Her yıl binler dönüm ekili alan atılan tek bir sigara izmariti nedeniyle yanarak kül olmakta. Çiftçilerin bir yıl boyunca özenle emek harcadığı arpa-buğday tarlaları sigara içen dikkatsiz şoförlerin düşünmeden camdan attıkları sigaralar yüzünden binlerde dönüm arazi, toprakta yaşayan binlerce canlı, tonlarca mahsul, çiftçilerin emeği, umudu kül oluyor. Lütfen yola yanan sigara izmaritlerinizi atmayın, çiftinin umudunu yakmayın!