KALP HASTASININ HAYAT MÜCADELESİ...

TAKİP ET

KARAMAN'DA HİÇBİR EĞİTİMİ OLMAYAN BİR KALP HASTASI, TAŞTAN YAPTIĞI HAYVAN HEYKELLERİNİ SATARAK AİLE BÜTÇESİNE KATKIDA BULUNUYOR

KARAMAN (İHA) - Karaman'da hiçbir eğitimi olmayan kalp hastası bir vatandaş, taştan yaptığı hayvan heykellerini satarak aile bütçesine katkıda bulumaya çalışıyor.
Merkez Osmangazi Mahallesi 1061 sokak 13 nolu evde oturan Mustafa Güngör (50), kalp hastası olduğu için ağır işlerde çalışamıyor. Eğitimini almadığı halde taş ocaklarından bulduğu yumuşak taşlardan çekiç, törpü ve keski yardımıyla heykeller yapan Güngör, yaklaşık 10 yıl önce bulduğu bir taşı bıçak yardımıyla şekillendirdiğini, daha sonra tüm uğraşını taşlardan hayvan heykelleri yapmaya harcadığını belirterek, "Hastalığım sebebi ile hiçbir işte uzun süre çalışamıyorum. Bu yüzden evimin bahçesine yaptığım barakada hayvan figürleri yapmaya başladım. Önceleri Karaman'da görebildiğim koyun, kuş, deve, köpek gibi hayvanların heykellerini yaptım. Daha sonraları ise televizyonlarda izlediğim belgesellerden değişik hayvanları gözümde canlandırarak onların heykellerini yapmaya başladım. Bugün leopar, çita, aslan, zebra, fil gibi birçok hayvan heykeli yapıyorum" dedi.
Şimdiye kadar yaptığı heykellerin bazılarını arkadaşlarına hediye ettiğini ifade eden Güngör, şunları söyledi:
"Bugüne kadar kaç tane hayvan heykeli yaptığımın sayısını bilmiyorum. Hepsi dağıldı. Şu anda elimde 50 kadar hayvan heykelciği var. Bana bir imkan tanınırsa bunları sergileyip yaptığım eserleri herkesle paylaşmak istiyorum. Bugün taştan eserler yanında yöremiz folklorunun en önemli eşyalarından tahta kaşık, asa, eskiden orakla ekin biçilirken ele takılan enlik gibi eşyalar da yapıyorum."
Güngör, bu işe başlarken bir gelir beklemediğini kaydederek, "Ancak bugün başka bir iş yapamadığım için heykelleri satarak aile bütçemize az da olsa katkı sağlamak istiyorum. Hastalığımın arkasına sığınıp sokakta dilensem daha mı iyi olur?" diye konuştu.

17.06.2003