İzmir Ceza Avukatı

TAKİP ET

İzmir ceza avukatı, en çok başvurulan avukat çeşitlerinden birisi olmaktadır. Ceza avukatı genel olarak ceza hukuku ve infaz hukuku davalarına bakan hukuk görevlileri olmaktadır. Ceza hukuku konusunda uzmanlaşmış avukatlara ise ceza avukatı denilmektedir.

 


İzmir ceza avukatı, en çok başvurulan avukat çeşitlerinden birisi olmaktadır. Ceza avukatı genel olarak ceza hukuku ve infaz hukuku davalarına bakan hukuk görevlileri olmaktadır. Ceza hukuku konusunda uzmanlaşmış avukatlara ise ceza avukatı denilmektedir.
Ceza avukatı yasal olarak belirlenmiş konularda ki ve ceza sayılan konularda haklarına soruşturma açılmış olan kişilerin davalarında görev alan kişiler olmaktadır. Bu doğrultuda ceza avukatları temsil ettikleri müvekkillerinin savunmaları ile ilgilenen kişilerdir.

Ceza Avukatı Hangi Davalara Bakar?

Ceza avukatlarının baktıkları davalar pek çok dala ayrılmakta olup, bütün bu davalar ceza hukuku çerçevesinde açılmış olan davalar olmaktadır. Ceza avukatları ağır ceza ve asliye mahkemelerinde açılmış olan davalarda müvekkillerini temsil etmektedirler. Bu bağlamda ceza avukatlarının baktıkları bazı dava çeşitleri ise şu şekilde sıralanmaktadır;

Kasten adam öldürme

Yağma suçları

Zimmet suçları içeren davalar

Sahte belge hazırlama davaları

Ağır yaralama suçları

Hile yapma suçları

Hileli iflas suçları

Taksirli adam öldürme

Yasama organlarına karşı işlenen suçlar

Askeri casusluk suçları

Şantaj suçları

Tehdit suçları

İrtikap suçları davaları

Düşman devletlere yardım suçları

Siyasal işlenen suçlar

Ceza Avukatının Görevleri Nelerdir?

Ceza avukatlarının görevleri temel olarak temsil ettikleri kişilerin savunmalarını yapmak olmaktadır. Ceza avukatlarının savundukları kişiler yasal olarak suç sayılayacak bir eylemi yapan kişiler olmaktadır. Her zaman için bu kişilere öncelikle savcılık tarafından dava açılmaktadır. Savcılık tarafından dava açılan bu kişilerin ise kendilerini yasal olarak savunma hakkı bulunmaktadır.
Bu aşamada ise soruşturmanın açılması ve kişilerin kendilerini savunma hakkı doğması ile ceza avukatları devreye girmektedir. Bu kişilerin savunma sürecinde ve haklarının korunmasında ise her zaman ceza avukatları yardımcı olmaktadır.
İzmir ceza avukatı tavsiye olarak pek çok avukat bulunmakta olup, bu avukatların çoğu bu tip davalarda yer almış tecrübeli kişiler olmaktadır. Bu gibi mahkemelerde özellikle suçsuz olan kişilerin en iyi ceza avukatını bulması da büyük önem taşımaktadır.

Ceza Avukatı Nasıl Çalışır?

Ceza avukatı öncelikle bir dava aldığı zaman ilk olarak açılan dava hakkında detaylı bir araştırma yapmaktadır. Ceza avukatları hazırladıkları iddianameyle müvekkillerinin taleplerini ve haklarını dosyalarında belirtmektedirler. Ceza avukatları dava sürecinde ise temsil ettikleri kişinin suçlu sıfatının kaldırılması için çalışmakta olup, bu konuda gerekli olan delilleri toplayıp mahkemeye sunmaktadırlar.
Bunun için ise öncelikle ceza avukatlarının çok iyi bir şekilde ceza hukukunu bilmeleri ve bu doğrultuda çalışmalar yapacak şekilde tecrübeli olması gerekmektedir. yapılan herhangi bir yanlış çalışmada ise suçsuz olan müvekkillerinin cezalarının artmasına da sebep olabilmektedirler. Bu nedenle bir ceza avukatının her şeyden önce ceza hukuku konusuna deneyimli olması büyük önem taşımaktadır.