İsviçre Sistemi'nde 36 Takım Olacak Ve Bu Takımlar 4 Ayrı

TAKİP ET

İsviçre Sistemi'nde 36 takım olacak ve bu takımlar 4 ayrı torbaya yerleştirilecek. Grupta 10 maç oynanacak. Tüm maçlar farklı takımlara karşı oynanacak.

 

İsviçre Sistemi'nde 36 takım olacak ve bu takımlar 4 ayrı torbaya yerleştirilecek. Grupta 10 maç oynanacak. Tüm maçlar farklı takımlara karşı oynanacak. Ülke ayrımı olmayacak. 1 ülkeden takımların sınırlaması 4 olurken, yeni sistem 5 veya 6 olacak. Türkiye'nin 5 büyük liginden 5 veya 6 takım elde ettikten sonra kalan katılımcılar şu şekilde belirlenecektir; UEFA kulüp sıralamasına göre 2 takım alınacak. Bu 2 takım Şampiyonlar Ligi'nde gorabet yer alan ancak kulüp puanının zirvesinde yer alan iki takım olacak. Ayrıca Şampiyonlar Ligi'ne takım gönderemeyen ülkeler arasında en iyi puana sahip ülke doğrudan 1 takım gönderecek. ŞAMPIYONLAR LIGI MAÇLARI OYNANACAK. Grup aşaması Eylül ayında başlayacak ve Ocak ayında sona erecek. Salı ve çarşamba günlerinin yanı sıra Şampiyonlar Ligi maçları da artık perşembe günleri oynanacak.
Yerel liglerin gelirlerini düşürmemek için Şampiyonlar Ligi maçları hafta sonu oynanmayacak. AYNI ÇANTADAN TAKIMLAR BIRLIKTE OYNAYABILIR. Ve 3'üncü ve 2 takım 4'üncü torbadan oluşan 3 takım. 4. ve 2. torbadan 3 takım, 1. ve 4. torbadan bir takım, 1. ve 4. torbadan 3 takım, 2. ve 3. torbadan 2 takım. 2. ve 3. takımdan 3 takımla cepten 2. Oynanacak tüm oyunların sonunda tek bir puan durumu vardır.