İş Kazasında Bilmeniz Gereken Önemli Hususlar?

TAKİP ET

İş Kazasında Bilmeniz Gereken Önemli Hususlar? İş kazasında bilmeniz gereken önemli hususlar hem işveren hem de buna maruz kalan kişiler açısından mühim bir yere sahip olmasının yanı sıra bunları bilmek kesinlikle önem arz eder.

İş Kazasında Bilmeniz Gereken Önemli Hususlar?

İş kazasında bilmeniz gereken önemli hususlar hem işveren hem de buna maruz kalan kişiler açısından mühim bir yere sahip olmasının yanı sıra bunları bilmek kesinlikle önem arz eder.

İş kazalarının yaşanması halinde özellikle birden fazla husus söz konusu olmasından dolayı bunların detaylarına bakılmalıdır. Hem kazanın ardından hem de var olan durumdan kaynaklı hukuki haklar mevcuttur. Bunları da sizler için açık şekilde makalemizde özetledik.

İş Kazaları Nelerdir?

İş kazasında bilmeniz gereken önemli hususları önleyici uzman bir iş kazası avukatından detaylı öğrenmeniz gerekiyor ; son derece büyük önem arz ederken iş kazaları değişik nedenlerden dolayı ortaya çıkar. Bunların bir kısmı işveren ya da işin kendisinden kaynaklıdır. Aynı zamanda işçinin ihmali de buna sebep olabilir. Durum ne olursa olsun bununla alakalı birden fazla husus mevcuttur.

İş Kazalarına Dair Öne Çıkanlar Nelerdir?

İş kazasında bilmeniz gereken önemli hususlar arasında şunlar vardır;

İş kazasının yaşanmasının hemen ardından hem buna maruz kalan kişi hem de ailesi işverenden maddi ve manevi tazminat talep edebilirler.

İş kazasının gerçekleşmesi halinde bunun resmi makamlara ivedilikle bildirilmesi esastır. Bunlar ise sağlık kurumu ve kolluk kuvvetleridir.

Bu duruma dair tüm belgelerin ve bilgilerin toplanması, gerekli tutanakların tutulmasının ardından imzalanması şarttır.

İşe iade davası, maddi ya da manevi tazminat davası ile son olarak ceza davası gibi durumlar söz konusudur. Ankara Avukat Tahsin Yazıcı