İnternetten Süt Ürünleri Siparişi Vermek - Fidan Süt Online Alışveriş

TAKİP ET

Fidan Süt Sofralarda fark yaratan peynir çeşitleriyle, tatlar arayanlara farklı lezzetler sunmaya devam ediyor. Fidan peynir enerji değeri yüksek ve protein, kalsiyum, B2 vitamini yönünden zengin bir besindir.
 
Fidan Peynirleri kemik gelişimi ve vücut şekli oluşmasını temel taşı olan kalsiyumun ana kaynağıdır. Beyaz Peynir, Kaşar Peynir, Bez Tulum, Deri tulum çeşitleriyle beğeninize sunduğumuz peynirlerimizi tüketerek sağlıklı bir yaşama merhaba diyeceksiniz.
 
Bilim Adamları Fidan Divle Obruk Peynirine Hayran Kaldı

Fidan Divle obruk peyniri kendine has tadı ve aromasıyla dünyanın en kaliteli 5 peynirinden biri olarak gösteriliyor. Divle Obruk Peyniri, kendine has lezzeti ve görünümüyle bölgeye gelen Fransız bilim adamlarını dahi kendine hayran bıraktı.

 
Fidan Divle Obruk Peyniri
Karaman’ın Ayrancı ilçesine bağlı Divle (Üçharman) Köyü ve civar köylerde üretilen ve Divle obruk mağarasında olgunlaştırılan bir peynirdir. Fransızların ünlü peyniri Rokfor’un (roquefort) Divleye gelen Fransız gezginlerin Fidan Divle obruk peynirini görüp beğenerek suni küflendirme yaparak aynısını fransada ürettikleri iddia edilmektedir.Yapım aşaması tulum peyniri gibi olsa da en önemli farklarından birisi olgunlaşması için divle obruk mağarasına konulmasıdır. Bu mağaralardaki mikroflora nedeniyle kendine özgü küfü ve tadı almaktadır. Fidan Divle obruk peyniri, Divle’nin hazinesi olarak nitelendirilmiş bir üründür.
 

Divle obruk peyniri, sadece koyun ve keçi sütünden yapılmaktadır.Bu sütlerden elde edilen peynirler nisan, mayıs ve haziran aylarında koyun ve keçi derilerinden yapılan tulumlara basılarak obruk içerisine konulmaktadır.
 
Divle obruk mağarası ortalama 35-36 metre derinlik ve 200 metreden fazla uzunluğa sahiptir. Divle obruk mağarasında yaz aylarında ısı 4-6 derece, nem ise % 90 civarındadır. Bu ortamın ısısı, nemi, havası ve mikroflora peynirin kalitesini ve kendine özgü tadı oluşturan en önmeli faktörlerdendir. Divle obruk mağarasının peynir kapasitesi 60-70 Ton civarındadır. Ekim-Kasım döneminde satışa sunulan bu peynirler için Türkiyenin değişik şehirlerinden insanlar almak için Divle’ye gelmektedir. Yurt dışından da tanıdıklar aracılığı ile sipariş verenler bulunmaktadır.

 
Fidan Süt İnternetten Sipariş
 

Fidan Divle Obruk Peynirinin Üretimi

Divle ve çevre köylerin doğal meralarında yem vermeden otlatılan koyun ve keçilerden sağılan sütler, sağımdan en geç 1-2 saat içinde büyük kazan veya teknelerde uygun ısıda mayalanır. Mayalanmadan 1,5-2 saat sonra kırma adı verilen karıştırma işlemi yapılır. Akabinde süzme işlemi yapılarak halk arasında sarı su denilen peynir sudan ayrılır. Suyundan ayrılan peynir bez tobaya konulur ve üzerine ağırlık konularak birkaç saat bu şekilde bekletilir. Bu işlemden sonra peynir büyük parçalara ayrılarak temiz suya ıslatılarak sabaha kadar bekletilir. Peynir yapımındaki en önemli kısımlardan birisi bu sarı suyun peynirden ayrılmasıdır. Peynir içinde bu su kalırsa peynir acır ve yenilmez. Peynir suda bekletilerek basılma uygun hale gelmesi için (mayalanmasının tamamlanması) ortalama bir gün daha bekletilir.
 

Basıma hazır olan peynir ezilerek parçalanır. Koyun ve keçi derilerinden yapılmış olan tulumlara doldurularak sıkıştırma işlemi yapılır. Bu sıkıştırma işlemi yapılarak iğne veya tığ yardımı ile derinin muhtelif yerlerinden delikler açılarak derinin peynir içindeki kalan suyu dışarı atması sağlanır. Basılan bu tulumların ağızları dikilerek 1-2 gün güneşte bekletilir. Daha sonra tamamen kuruması için birkaç gün daha kapalı güneş görmeyen bir alanda bekletilir. Sonrasında Divle obruk mağarasına konulmaya hazır hale gelen bu peynirler mağaraya indirilerek birbirine değmeyecek şekilde yerleştirilir.
 
Fidan Divle Obruk Peynirinin Mağarada Olgunlaşma süreci

Daha öncede belirttiğimiz gibi Ortalama 4-6 derece ve % 90 nem oranına sahip olan Divle obruk mağarasında peynirler olgunlaşma sürecinde önce beyaz bir küf tabakası ile kaplanır. Sonrasında bu küf tabakası mavimsi bir renk alır. (Bundan dolayı peynire gök peynir’de denmektedir.) sürecin devamında bu mavimsi küf tabakası kırmızı olan nihai rengini alır. Kırmızı küf tabakası peynirin olgunlaşma sürecinin sona gelindiğinin işaretidir. Yaklaşık 4-6 ay süren bu süreç sonunda ekim ve kasın aylarında Divle obruk mağarasından çıkartılarak tüketime ve satışa sunulur.

 
Fidan Divle obruk peynirinin en önemli iki özelliği vardır. Birincisi Divle ve civar köylerde doğal meralarda yem vermeden otlatılan koyun ve keçilerden sağılan sütlerden yapılmasıdır. İkincisi ise elde edilen peynirin tulumlara basılarak mutlaka Divle obruk mağarasında olgunlaştırılmasıdır.Divle obruk mağarasının kapasitesi daha öncede belirttiğimiz gibi 60-70 ton civarındadır. Fakat piyasada Divle obruk peyniri adını kullanarak ve bu iki özelliği taşımayan peynirler üretilerek yılda yaklaşık 200-300 ton civarında peynir Divle obruk peyniri diye satılmaktadır. Divle obruk peyniri Obruk mağarasının kapasitesinin sınırlı olması nedeni ile az üretilebildiğinden satışa sunulduktan sonraki 1-2 ay içerisinde tükenmektedir. Bu peyniri mutlaka yerelden ve güvelilir bir üreticiden almanız tavsiye edilir.
 

Divle ve civar köylerde koyun ve keçi sütünden Tereyağı ve yöreye özgü Güz Yoğurdu adı verilen koyun sütünden yapılan yoğurtla da ünlüdür. Bu yoğurt mayıs, haziran aylarında yapılır ve buzdolabı veya soğuk hava depolarına konularak kışın tüketilmektedir.




 
 
Fidan Yoğurt

Fidan Yoğurt Pastörize inek sütünden tekniğine uygun olarak, hijyenik koşullarda üretilen saf ve doğal bir yoğurttur. Günlük olarak üretilip sevk edildiği için raflarda bulabileceğiniz en taze ve en kaliteli üründür. Bu nedenle öğünlerde, yemeklerle ve öğün aralarında tek başına güvenle tüketilebilir. Fidan yoğurt değişik tercihler için alternatif ambalajlarda ve gramajlarda beğeninize sunulmuştur.
 
Pastörize Kremadan üretilen Fidan Tereyağı Hijyenik koşularda üretilip kahvaltıda ve yemeklerde güvenle kullanılır.
 
Fidan Pastörize Süt, kaliteli çiğ sütün doğal niteliklerine zarar verilmeden otomatik makinelerde pastörize edilmesiyle üretilir ve el değmeden paketlenir. Fidan Pastörize süt raflarda bulabileceğiniz en taze ve en ekonomik süttür. Fidan Pastörize Süt insan bünyesi için gerekli tüm besin öğelerini birleşiminde yeterli ve dengeli bir biçimde içerir. Fidan Süt üretiminde ambalaj olarak steril poşet kullanılır. Bu yüzden ambalaj gideri en az olan süttür.






 

 
 

fidan süt alışveriş internetten alışveriş divle obruk peyniri sipariş