İL PROTOKOLÜ TÜRK DİL BAYRAMI RESMİ TÖRENİNDE BİR ARAYA GELDİ

TAKİP ET

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, 13 Mayıs Türk Dil Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen törene katıldı.

 

REKTÖR NAMIK AK, TÜRK DİL BAYRAMI RESMİ TÖRENİNE KATILDI

 

 

Tören, Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, AK Parti Karaman Milletvekili Av. Selman Oğuzhan Eser, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Şahin, il müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. 

Karaman için ayrı bir öneme sahip olan ve her yıl coşkuyla kutlanan Türk Dil Bayramı etkinlikleri iki yıldır koronavirüs salgını nedeniyle buruk bir şekilde kutlanıyor. Bu yıl da il protokolü düzeyinde katılım sağlanan ve sosyal mesafeye dikkat edilen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, Milletvekili Av. Selman Oğuzhan Eser, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla tören sona erdi. 

Törenin ardından Ramazan Bayramı’nın da ilk günü olması vesilesiyle il protokolü bayramlaşarak bir süre sohbet etti. 

Rektör Namık Ak, törenin ardından değerlendirmelerde bulunarak şunları söyledi: “Bugün gerek Türk Dil Bayramı gerekse Ramazan Bayramı olması vesilesiyle çifte bayramı yaşıyoruz. Her ne kadar buruk bir ortamda bu bayramları geçiriyor olsak da bayram coşkusunu kaybetmemeye, bu güzel ve anlamlı günün kıymetini bilmeye gayret göstermeliyiz. Türkçemizin resmi dil olarak kabulünün 744’üncü yıl dönümünde başta dil fermanıyla dilimize ayrı bir değer katan Karamanoğlu Mehmet Bey ile Karamanlı büyük mutasavvıf ve şair Yunus Emre olmak üzere Türkçemizin gelişimi ve korunması için canla başla çalışan Türkçe sevdalılarını rahmet, minnet, hürmet ve şükranla yâd ediyor; tüm vatandaşlarımızın Dil Bayramını ve Ramazan Bayramı’nı kutluyorum.”