Hurda Bakır İşlemleri

TAKİP ET

Geri dönüşüm sektöründe önemli bir maden olan hurda bakır ürünleri, geçmişten bugüne insanlar tarafından toplanan ve işlenen madenlerin başında yer alır.

Geri dönüşüm sektöründe önemli bir maden olan hurda bakır ürünleri, geçmişten bugüne insanlar tarafından toplanan ve işlenen madenlerin başında yer alır. Oldukça dayanıklı ve uzun ömürlü kullanımlara uyum sağlayan bakırlar, kullanım ömürleri tükenmiş olsa da geri dönüşüm işlemleri ile tekrardan kazanılabilir. Bu neden ile son yıllar da hurda bakır toplayan kişi ya da firmaların sayısı her geçen gün artış göstermiştir. Hurda bakırlar bakır tel, granül, elektro, sert çekilmiş tel, yağlı parlak tel, silindir ve mangallar olarak sınıflandırılabilir. Hurda bakır geri dönüşüm teknik ve süresi işlemi yapan firmanın kullanmış olduğu yöntemlere bağlı olarak değişiklik gösterir. Bakır ve hurda bakır ile ilgili daha fazla bilgi detayına Ardıç Geri Dönüşüm sitesi üzerinden ulaşılabilir.
Hurda Bakır Geri Dönüşüm Süreçleri

Sanayi ortamında gerçekleştirilen tüm işlemlerde olduğu gibi hurda bakır işlemlerinde de uygulanması gereken birçok farklı teknik ve yöntem vardır. Bu anlamda hurda bakır işlemleri yapılırken öncelikle ürünleri alaşımlı olup olmadığına bakılmalıdır. Öyle ki alaşamlı hurda bakırlar öncelikle ayrıştırılır ve eritme işlemi sağlanır. Alaşamsız olan hurda bakırlar ise eritilir ve eritilirken saflık oranı kontrol edilir. Külçe haline gelen hurda bakırlar, teknolojik cihazlar aracılığı ile sıyırma yöntemi yapılarak geri dönüşüm işlemleri tamamlanmış olur. Hurda bakır ürünlerinde deneyimli ekip kadrosu ve teknolojik cihazları ile hizmet veren Ardıç Geri Dönüşüm sitesi tercih edilebilir.

Kaynak: https://www.ardicgeridonusum.com/hizmetler/hurda-bakir-alimi