Hümeyra Cinayetinde Hollanda Mahkemesi Karar Verdi

TAKİP ET

Hollanda'nın Rotterdam kentinde okuduğu okulda uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Hümeyra Ergincanlı Cinayetinde Hollanda Mahkemesi Karar Verdi .

Video konferans ile katılan sanık  Bekir E'nin Mahkeme salonunda ancak mahkeme tarafından sırasında bir açıklaması okundu. "Korkunç ve soğukkanlı olduğu belirtildi "  Savcılık , 20 yıl hapis cezası ve TBS cinayetine zorunlu muamele yapılmasını talep etmişti.  Hümeyra'yı katleden caniye Hollanda mahkemesi tarafından 14 yıl ceza verildi.

Kısmen uyuşturucu kullanımından dolayı, Bekir Eraslan’ın  kısa sürede sinir krizine girdiğini Hümeyra'yı 
 o gün kokain etkisi altındayken işlediğini ve bu nedenle kendisi üzerinde hiçbir kontrolü olmadığını  vpişman olduğunu söyledi .

 Mahkemeye göre, "önceden planlanmış bir cinatet olmadığı görüşü"   bu nedenle cinayet kanıtı yetersizdi.Eraslan’ın adam öldürmekten ve silah bulundurmaktan suçlu bulunduğu. Hakimin,hapis cezasına ek olarak zorunlu bir hastanede tedavi zorunlu kılarken . Karardan sonra, mahkeme salonunda aiesi ve arkadaşları mahkemece verilen karara yüksek sesle itiraz ettiler

Kafasına ve Vücuduna isabet aldı
Olay geçtiğimiz 18 Aralık 2018'de Hümeyra Ergincanlı (16), Hollanda'nın Rotterdam şehrinde Bekir Eraslan tarafından okuduğu okulun bahçesinde silahlı saldırıya uğradı.  Bekir E. tarafından silahla vurularak öldürülmüştü.  Hümeyra'nın olay sırasında yere düştüğü, ona baktığı sırada  ve bir metre öteden uzaktan kafasına ve vücuduna dört kurşun isabet aldığı öğrenildi.

Şikayete rağmen öldürüldü

Bekir Eraslan’ın (31) kendisinden ayrılan Hümeyra’yı sürekli takip ettiği ve tehditler savurduğu kaydedildi. Genç kız ve ailesinin bu durum üzerine polise giderek saldırgandan şikâyetçi oldukları ifade edildi. Eraslan’ın tehdit suçundan denetimli serbestlikle dışarıda olduğu ifade edilirken, ailenin yakınları bu duruma isyan etti.