Freze Tezgâhı

TAKİP ET

Freze Tezgâhı Freze tezgahı genel olarak bir malzemenin şekillendirilmesi, delinmesi veya işlenmesi için kullanılır. Talaşlı üretim alanında en çok kullanılan makinelerden biri olması ve aynı zamanda her türlü imalat için kullanılabilmeleri sebebi ile sanayi alanında önemli bir yeri vardır.

Freze Tezgâhı

Freze tezgahı genel olarak bir malzemenin şekillendirilmesi, delinmesi veya işlenmesi için kullanılır. Talaşlı üretim alanında en çok kullanılan makinelerden biri olması ve aynı zamanda her türlü imalat için kullanılabilmeleri sebebi ile sanayi alanında önemli bir yeri vardır. Çalışma prensibi oldukça basit olan bu makinede üretim yapabilmek için ilave ekipmanlar kullanmak gerekir. Kendi ekseni çevresinde dönen bir kesici takım aracılığı ile üzerinde çalışılacak olan malzemeden talaş kaldırarak işlemler yapılır. Her çaptaki işletmelerde bu tarz makineler yer alabilir. Yapılan üretimler kusursuz olabildiği gibi aynı zamanda kimi zaman milimetrik malzemelerin üretimleri de yapılabilir.

Freze işlemlerinde yapılan işlemler genel olarak kesme, havuz işleme, kanal açma, pah çekme, dişli çark açma veya yan işleme gibi işlemlerdir. Bu işlemlerin her biri ince işçilik gerektirir ve aynı zamanda el ile yapılmaları o kadar kolay değildir. Bu sebeple freze Tezgâhını bu tarz işlemler de kullanmak daha mantıkları bir seçim olabilir. Her türlü ürünün üretimi veya şekillendirilmesi için kullanılabilen freze tezgâhları birçok farklı isim ile anılabilirler. En çok kullanılan freze tezgâh çeşitleri şunlardır;

Yatay Freze Tezgâhları

Düşey Freze Tezgâhları

Üniversal Freze Tezgâhları

Sütunlu Freze Tezgâhları

Kopya Freze Tezgâhları

Yatay Delik Freze Tezgâhları

Dişli Freze Tezgâhları

Cnc Freze Tezgâhları

Cnc Freze

Gelişmiş işletmeler de tercih edilen cnc freze normal freze makinelerinin bilgisayar ile kontrol edilen modelleridir. Standart modellere göre çok daha gelişmiş özellikleri olan bu modeller de kullanıcı bilgisayar aracılığı ile verdiği komutlar sayesinde istediği ürünlerin üretilmesini sağlayabilir. Bu makinede üretim yapabilmek için makine ile bütünleşik olan bilgisayara gerekli tüm bilgiler girilmelidir. Bu sayede makine aldığı komutlara göre çalışmaya başlar ve ürünler üzerinde istenen her türlü işlemi yapar. Her geçen gün daha da gelişen teknoloji sayesinde bu makineler de geliştiği için doğal olarak daha kaliteli üretimler yapılmaktadır. Son teknolojiye sahip olan cnc freze makineleri ile hiç el değmeden ve emek vermeden her türlü üretim yapılabilir.

Cnc freze makinelerinde üretim yapılırken işlemler freze çakısı adı verilen ekipmanlar ile yapılır. Bu ekipmanlar kendi ekseni etrafında dönen ve birden çok uçla ilgili malzeme üzerinden talaş kaldırarak şekillendirme yapan ekipmanlardır. Alın freze çakıları, kanal freze çakıları ve aynı zamanda parmak freze çakıları gibi çeşitleri vardır. Bunların her biri aldıkları komutlardan sonra çalışmaya başlarlar ve malzemelere istenen şekli verebilirler. Ancak sürekli kullanımdan dolayı zaman içinde yıpranabildikleri için mutlaka belli aralıklar ile değiştirilmeleri gerekir. Freze tezgâhı veya cnc freze makineleri hakkında güvenilir satıcılar ile iletişime geçmek istediğinizde sanayiden.com her zaman size yardımcı olabilir ve gerekli olanakları sunabilir.