Ermenek'te nesli tükenmekte olan kuşun ölüsü bulundu

TAKİP ET

Ermenek'te nesli tükenmekte olan kuşun ölüsü bulundu Hayvanlarını otlatan bir çoban nesli tükenmekte olan Mısır Akbabasının ölüsünü buldu.

Keçilerin otlatmak için Ermenek'in doğusunda yer alan Bozdağa çıkan Ali Bayındır yerde daha önce hiç görmediği bir yırtıcı kuşun ölüsüne rastladı.Yaptığı araştırma sonucunda bu kuşun nesli tükenmekte olan Mısır Akbabası olduğunu öğrendi.Ali Bayındır ile yaptığımız görüşmede; Bu kuşlar bir kaç gündür bu bölgede dolanıyorlardı.Ölen akbabanın hiç bir yerinde yara izi yok.Benim aklıma gelen zehirlenerek öldürülen başka bir hayvanın leşini yemiş ve ondan ölmüş olabilir" dedi.
Edindiğimiz bilgilere göre bölgede bazı insanların 3 tane daha yırtıcı kuş ölüsü gördükleri şeklinde.Bize gelen duyumlara göre vatandaşların sincap için fare zehiri kullandıkları ve bu nedenle bir çok hayvanın telef olduğu..Bilinçsiz insanlar hayvan populasyonuna büyük zarar veriyor.Yetkililerin acilen önlem alması gerekiyor..

Nesli tükenmek üzere olan Mısır akbabası (Neophron percnopterus), atmacagiller familyasından Neophron cinsinin tek türü olan Türkiye ve Avrupa’daki en küçük akbabadır. 60–70 cm boyunda ve 155–180 cm kanat açıklığına sahip olan bu türün, gövdesi ve kanat örtüleri beyaz, kanat telekleri siyahtır. Egyptian Vulture New Life projesi, 2018’den beri Mısır akbabalarının göçünü izlemek ve sayımını yapmak için çabalıyor.