Engelli Sitesi Ve Engelli Haberleri

TAKİP ET

Türkiye'de engelli vatandaşların doğru bilgiyi bir kaynaktan alabilecekleri engelli sitesi olan web sitemizde sizlere engellilerle ilgili güncel haberlerin yer aldığı detayları sunuyor olacağız.

Türkiye'de engelli vatandaşların doğru bilgiyi bir kaynaktan alabilecekleri engelli sitesi olan web sitemizde sizlere engellilerle ilgili güncel haberlerin yer aldığı detayları sunuyor olacağız. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup bu topraklar üzerinde yaşayan ve ilgili sağlık kurum ve kuruluşları tarafından %40 ve üzeri engel oranına sahip oldukları belirtilen engelli bireyler engelli hakları kapsamında birtakım avantajlardan yararlanmaktadırlar. Bunun için öncelikli olarak engelli raporu alınması gerekiyor. Bu raporun ardından sosyal hayatta birçok alanda fiziksel veya zihinsel engele sahip olan bireyler normal vatandaşlar gibi hayatlarını devam ettirebiliyor. Engelli vergi indirimi, ulaşım hakkı, eğitim hakkı, iletişim hakkı, kamuda çalışma hakkı gibi pek çok alandan faydalanabilen engelli vatandaşlar için en güncel bilgiler web sitemizde yer almaktadır.

Engelli Bireyler Haklarından Nasıl Faydalanmaktadır?

Engelli bireylerin sahip olduğu haklardan faydalanmaları için gerekli olan bilgileri Türkiye'nin en donanımlı engelli sitesi olan web sitemizden öğrenebilirsiniz. Öncelikli olarak kişinin engelli raporunu aldıktan sonra istediği haktan faydalanabilmesi için ilgili kurum ve kuruluşlara başvurması gerekiyor. Devlet kurum ve kuruluşlarına başvurduğu takdirde ilgili evrakları tam ve eksiksiz bir şekilde teslim eden engelli bireyler veya vasisleri ilerleyen zamanlarda engellilere yönelik uygulanan tüm haklardan faydalanabiliyor. Bu haklardan birçoğu engelli bireylerin hayatını büyük ölçüde kolaylaştırmaktadır. Ulaşım hakkı, eğitim hakkı, devlet memuru olabilme hakkı gibi daha sayamayacağımız pek çok haklardan faydalanabilir. Engelli bireylerin engelli sağlık raporları almalarının ardından engelli kimlik kartı da onlara büyük avantaj sağlamaktadır. Özellikle şehirler arası ulaşımda ve hava alanlarında çeşitli oranlarda indirim elde eden engelli bireyler engelli vergi indirimi konusunda da büyük bir kolaylık elde etmektedir. Engelli hakları Türkiye içerisinde oldukça geniş kapsamlı olarak değerlendirilmekte ve devletin belirlediği kanunlar çerçevesinde bu haklar korunmaktadır.

Engellilerin Mutlaka Bilmesi Gereken Yasal Hakları

Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşayan ve bu ülkenin vatandaşı olan aynı zamanda %40 ve üzerinde engel oranına sahip olan her birey kamusal ve gündelik hayatta birçok hakka sahiptir. Sizlere bu yazımızda engelli sitesi olarak yıllardır faaliyet gösteren web sitemize davet ediyor ve aklınıza takılan her türlü sorunun cevabını bulacağınıza inanıyoruz.
Engelli bireyler devlet kamu kurum ve kuruluşlarında çeşitli haklara sahip oldukları gibi sosyal hayatta da ÖTV ve MTV indirimi, engelliler için araç park yeri, şehirler arası ve uluslararası ulaşımda indirim imkanları gibi konularda büyük fırsata sahiplerdir.