En Yeni ve Kullanışlı Kutu Modelleri Tek Bir Yerde

TAKİP ET

En Yeni ve Kullanışlı Kutu Modelleri Tek Bir Yerde

 

Farklı ağırlıklardaki ve boyutlardaki eşyaların taşınması, saklanması adına kullanılan kutu modelleri; farklı hammaddelerde üretilmesi ile bilinen bir ambalaj ürünüdür. Her ne kadar ilk olarak üretime başlandığı zamanlarda bilindik tarz ve boyutlara sahip olsa da günümüzde artık çok daha farklı boyut ve görsellere sahip karton kutular üretiliyor. Milim Matbaa da bu aşamada ihtiyaçların en iyi şekilde yerine getirilmesi adına en kullanışlı modelleri üretmeye devam ediyor.

 

Birbirinden farklı sektörlerde oldukça uzun zamanlardır kullanılmakta olan karton kutu fiyatları, bundan dolayı kendi içerisinde çeşitli alternatifleri barındırması ile biliniyor. İşletmeler de bu sayede kendi ihtiyaçlarını en iyi şekilde giderebileceğini düşündükleri kutu modelleri arasından incelemelerini yaparak bunları kullanıma başlayabiliyorlar. Özellikle de farklı amaçlar için karton kutulara ihtiyaç duyan işletmeler, bunun için Milim Matbaa gibi alanında uzman olan isimler ile iletişime geçerek aradıkları sonuçları en iyi şekilde elde etmeyi başarıyorlar.

 

Farklı Amaçlara Özel Kutu Modelleri

Kullanım alanının son derece geniş olmasından dolayı kutu modelleri konusundaki araştırmalarda her seferinde oldukça fazla alternatif ortaya çıkıyor. Saat ve takı, mücevher, aksesuar gibi ürünlerin konulabilmesi adına kutu arayışına girenler için mukavva kutular uygundur. Bu kutular genel olarak en sert ve dayanıklı kutular olarak bilinir. Yine dayanıklı olan diğer bir kutu çeşidi ise oluklu mukavva kutular. Özellikle de uzun yolcuklarda, kargo ile ürün gönderimi esnasında bu kutular tercih edilir.

 

Klasik tarzda kutu modelleri yerine daha özelleştirilmiş modelleri inceleyerek aralarından seçimini yapmak isteyenlerin tercihi ise çoğu zaman kraft kutular oluyor. Kabartma, grafik baskısı gibi farklı özelliklerin uygulanabilmesine olanak sağlayan kraft kutular; çeşitli ürünlerin iyi şekilde paketlenmesi adına sıklıkla tercih edilen kutu modellerinden bir tanesi olarak ön plana çıkıyor.

Günümüzde kutu modelleri söz konusu olduğunda işletmelerin karşılarına çıkan tek modeller ise bunlar ile sınırlı değil. Hediyelik kutu, mıknatıslı kutu, kuyumcu kutusu, süngerli kutu, tekstil kutusu, sunum kutusu, çanta kutusu, parfüm kutusu, gözlük kutusu gibi akla gelen gelmeyen pek çok farklı kutu modeli de yine Milim Matbaa tarafından büyük bir itina ile üretilmeye devam ediyor.

 

Karton Kutu Fiyatları Neye Göre Belirlenir?

Karton kutuların çeşitleri gibi fiyatları konusunda da geniş bir yelpaze ortaya çıkıyor. Genel olarak karton kutu fiyatları ile alakalı net bilgiler elde edilmek istendiğinde farklı faktörlerin göz önünde bulundurulması gerekir. Bu aşamada ilk olarak öne çıkan etkenler ise kutular için hangi malzemenin kullanılacağı ve ne kadar kutunun imal edilmesi istendiği gelmektedir. Lakin bunlar tek başına bir etken değildir.
 

Kutuların imal edilmesi sırasında hangi hammaddenin ne kadar kullanılacağı, kutunun özelliklerine bağlı olarak değişim gösterir. Bununla beraber kutu için harcanacak işçilik, gramaj, kalınlık, sertlik, parlaklık, baskı gibi farklı etkenler de yine kutu fiyatları konusundaki değişimlerde etkili olan başlıklardır. Aynı zamanda kutunun tasarımı da yine fiyat konusuna etki eder. Klasik tarzdaki tasarımların yanı sıra daha özgün bir tasarımın kutu üzerinde yer almasını isteyenler, kutu modelleri arasından seçim yaparken bu konudaki isteklerini de mutlaka Milim Matbaa uzmanlarına iletmesi gerekir. Böylece kutu fiyatları konusunda en doğru bilgilerin alınması mümkün hale gelmiş olur.
 

Kutular, üretilmeye başlandıkları ilk günden bu yana farklı sektörlerde sıklıkla kullanılan ürünler arasındaki yerini korumaya devam ediyor. Bu aşamada en iyi ve kullanışlı kutu modelleri içerisinden seçimini yapmak isteyenler Milim Matbaa üzerinden aradıkları sonuçları elde edebilirler.