En Kaliteli Alemler

TAKİP ET

Alemler eski dönemlerde bakırdan veya demirden yapılmaktaydı. Bu sebepten ötürü de özellikle Kubbe Alemi paslanma veya renk kaybına uğramaktadır.

Alemler eski dönemlerde bakırdan veya demirden yapılmaktaydı. Bu sebepten ötürü de özellikle Kubbe Alemi paslanma veya renk kaybına uğramaktadır. Bu dış etkenler yüzünden ise eski görünümlerini kazanmaları için sık sık Minare Alemi değiştirilmek zorunda kalır. Ancak gelişen teknoloji sayesinde daha dayanıklı ürünler yapılmaktadır. Osmanlı Alem Cami Aksesuarları uzun yılları bu işe vermesi ile birlikte teknolojiyi de yakından takip etmektedir. Son dönemlerde yaptığı ürünlerin temel maddesi fiberglassdır. Bu ürün uzun yıllar boyunca güneş, yağmur, soğuk hava sıcak hava ne tip havada olursa olsun kendini ilk gün ki gibi korumaktadır. Özellikle eski ürünlerinin boyalarının atması veya solması çok sık rastlanmaktadır. Ancak bu yeni ürün o parlak sarı rengini uzun yıllar muhafaza edip ilk gün ki parlaklığını korumaktadır.

4 Farklı Alem Çeşidi

Cami Alemi birçok farklı çeşidi bulunan bir üründür. Bunların temelinde ise 4 temel farklı ürün bulunmaktadır. Fiberglass kubbe, bakır kubbe, krom kubbe ve pirinç kubbedir. Bu sıralama ürünlerin müşteriler tarafında tercih sırası şeklide oluşturulmuştur. Son dönemlerde camilerde genellikle fiberglass malzemeler tercih edilmektedir. Çünkü bu ürünler daha uzun yıllar bir zarar görmeden kalabilmektedir. Tabi bazı camiler yapı model ve mimari gereği diğer ürünleri de tercih etmektedir. Özellikle tarihi camilerde bakır ve pirinç alemler daha fazla tercih edilmektedir. Bunun sebebi ise genel caminin orijinalliğini bozmamaktır.