Dudak Renklendirme

TAKİP ET

Dudak Renklendirme Dudak renklendirme, günümüzde sıklıkla tercih edilen bir yarı kalıcı makyaj uygulamasıdır. Soluk dudaklarla görünmek istemeyenlerin başvurduğu yöntemle dudaklar renklendirilmektedir.

Dudak Renklendirme

Dudak renklendirme, günümüzde sıklıkla tercih edilen bir yarı kalıcı makyaj uygulamasıdır. Soluk dudaklarla görünmek istemeyenlerin başvurduğu yöntemle dudaklar renklendirilmektedir. Böylece şık bir görüntü elde edilmektedir. Dudaklarının renkli ve canlı durmasını isteyen kişilerin başvurması gereken ilk yöntemlerdendir. Kullanılan yöntem sonrasında herhangi bir şekilde dudağınıza renklendirici, ruj ya da parlatıcı sürmenize gerek kalmaz.

Dudak renklendirme nasıl yapılır diye merak edenlerin korkmalarına gerek yoktur. Çünkü çok basit bir işlemdir. Kısa sürede tamamlanan işlemin ardından parlak ve renklendirilmiş dudaklara sahip olabileceksiniz. Kalıcı dudak renklendirme yaptıranlar genellikle bu işlemden memnun kalmakta ve herkese tavsiye etmektedirler. Dudağınızın cansız ve soluk görünümünden kurtulmasını istiyorsanız kesinlikle bu yöntemi uygulatmalısınız.

Dudak Renklendirme Nedir?

Kalıcı dudak makyajı yaptıranların yorumları genellikle olumludur. Bu nedenle dudak için yapılan işlemin ne olduğu konusunda fikir edinmenizde fayda var. En basit tabiri ile işlemin bir dudak dövmesi olduğunu sizlere söyleyebiliriz. Çünkü, bir dövme sanatçısı nasıl elindeki iğneyle deriye renk nüfuz ediyorsa, makyaj sanatçısı dudağa aynı işlemi uygulamaktadır. Dudağının soluk, cansız görünmesini istemeyen kişilerin bir iğne yardımıyla dudağını renklendirmesi işlemidir. Üstelik renklendirme sonucu oluşan renkten memnun kalmayan kişiler farklı ruj ve parlatıcılar kullanarak dudağının rengini değiştirebilmektedir. Dolayısıyla dudakların renklendirmesi işleminin fazla olumsuz yorumu yoktur.

Dudak Renklendirme İşleminin Faydaları Nelerdir?

Dudak renklendirmenin faydaları oldukça fazladır. Aşağıda bu avantajları görebilirsiniz:

Acele şekilde bir yere gitmek istediğinizde ruj aramanıza gerek kalmaz. Dudağınız zaten renklendirildiğinden dolayı canlı durmaktadır.

Yaşın ilerlemesiyle birlikte dudaklarda pigment eksikliği yaşanmaktadır. Böylece dudaklar artık eskisinden daha solgun gözükmektedir. Eksilen pigmenti yerine getiren ise bu renklendirme işlemidir.

Estetik operasyon, narkoz ve bıçak altına yatmayı gerektirmeyen bir işlemdir. İşlem sonrasında günlük hayatınıza anında dönenebilirsiniz.

Özellikle dudak bölgesinde oluşan yaralanmalar varsa ya da dudak pigmentinizi olumsuz yönde etkileyen etmenlerle karşılaştıysanız sizin kurtarıcınızdır.

Dudağınızın simetrisinde sorun varsa ve simetrik bir dudağınız olsun istiyorsanız bu işlemi mutlaka tercih etmelisiniz.

İstediğiniz dudak rengine geçebilme şansı vardır.

Dudak Renklendirme Nasıl Yapılır?

Dudak renklendirmenin aşamalarını merak ediyorsanız hemen incelemeye başlayın:

Öncelikle makyaj sanatçısı size bir renk yelpazesi sunar. Böylece dudağınızda bulunmasını istediğiniz rengi seçersiniz. Soft ve pastel tonlar seçebileceğiniz gibi, koyu tonları da tercih edebilirsiniz.

Renk seçiminin ardından makyaj sanatçısı dudağınızın haritasını çıkaracaktır.

Ardından uyuşturucu etkisi gösteren bir krem dudaklarınıza sürülür.

Seçtiğiniz renk dudaklarınıza işlenir.

İşlemin ardından dudaklarınız seçtiğiniz renkten koyu gözükebilir. Birkaç hafta sonra asıl seçtiğiniz renge dönecektir.

Dudak Renklendirme Acılı Mı?

Dudak renklendirme işlemi ne kadar sürer merak edenlere söyleyelim. Yaklaşık olarak 1.5 saat sonra işlem sonra erer. İşlem esnasında uyuşturucu krem kullanıldığından acı hissetmezsiniz. Ancak dudağınıza yapılan nokta şeklinde atışları fark edersiniz.