Diş beyazlatma yönteminin hangisi daha uygundur?

TAKİP ET

Diş beyazlatma sigara kullanımı kafeinli ürünlerin fazla tüketilmesi yani çay ve kahvenin yoğunlukla içilmesi başta olmak üzere bir çok dış nedenden ötürü dişlerin renginin sararması neticesinde beyazlatmak maksadıyla kullanılan bir yöntemdir.

Diş beyazlatma sigara kullanımı kafeinli ürünlerin fazla tüketilmesi yani çay ve kahvenin yoğunlukla içilmesi başta olmak üzere bir çok dış nedenden ötürü dişlerin renginin sararması neticesinde beyazlatmak maksadıyla kullanılan bir yöntemdir. Diş beyazlatma ev tipi diş beyazlatma ve klinik ortamda yapılan diş beyazlatma yöntemleri olarak genel anlamda ikiye ayrılmaktadır. Ev tipi diş beyazlatma yöntemlerini kullanmak maksadı ile diş hekimleri ağızdan ve dişlerin ölçüsünü alarak bir plak oluşturur.
Bu plan içerisine diş beyazlatıcı solüsyon koyan hekim gün içerisinde özellikle de uyku durumunda bu plağın uzun süre kullanılmasını ister. Yaklaşık 10 ya da 15 gün arasında bir süre kullanılan bu solüsyonlu plak sayesinde dişlerin daha beyaz bir görünüme kavuşması mümkündür. Öte yandan klinik ortamında gerçekleştirilen diş beyazlatma yöntemlerinden en önemlisi de lazerle diş beyazlatmadır. Burada da diş hekimleri diş etine temas etmeden belirli oranlarda dişlere solüsyon sürmek suretiyle ardından lazer ışını tutarak bu solüsyonu aktif hale getirir.

Hangi yöntemin doğru olduğunu diş hekimi belirler

Diş beyazlatma yöntemleri arasında hangi yöntemin bireyleri için daha doğru olduğunu genel anlamda diş hekimleri belirlemektedir. Eğer bireylerin diş rengi beyaza yakın ve sadece birkaç ton açılması gereken bir renkte ise burada lazer tipi ya da ev tipi beyazlatma işlemlerini kullanmak yeterli olacaktır. Fakat bireyler özellikle de sigara kahve ve çaydan dolayı çok fazla kirlenmiş ve lekelenmiş dişlere sahipse diş beyazlatma yöntemleri arasında bulunan kombine diş beyazlatma yöntemini kullanmak daha etkili sonuçlar doğurmaktadır.
Hangi yöntemin daha sağlıklı olduğuna dair karar verebilmek için doktor muayenesinde an geçmek ve profesyonel diş hekimlerine bu kararı bırakmak gerekir. Ülkemizde ağız ve diş sağlığı alanında faaliyet yürüten ve bünyesinde son derece uzman bir diş hekimi kadrosunu barındıran Dentway, İstanbul'da diş beyazlatma deyince ilk akla gelen klinikler arasında yer almayı başarmıştır. Profesyonel ekibi ile hastaların ihtiyaç ve beklentilerini karşılayacak en doğru tedavi yöntemlerini en uygun fiyatlarla Dentway gerçekleştirmektedir.

Diş beyazlatma işlemleri zararlı mıdır?

Diş beyazlatmak için bireyler ev ortamında karbonat limon gibi asitli besinleri dişlerine sürmek suretiyle dişlerinin beyazlamasını hedeflerler. Fakat ne yazık ki bu yöntem son derece zararlı bir yöntemdir çünkü asitli besinler diş minesini zayıflatarak dişlere zarar verir.
Profesyonel bir biçimde diş hekimlerinden destek alarak diş beyazlatma işlemlerini gerçekleştirmek ise diş beyazlatma işlemleri neticesinde ortaya çıkacak olumsuz durumları minimuma indirmektedir. Diş beyazlatma yöntemleri neticesinde dişlerde az da olsa bir hassasiyet meydana gelmektedir. Bu hassasiyet genel anlamda sıcak soğuk yiyecek ve içeceklere karşı ve havaya karşı olabilmektedir. Yaklaşık olarak 24 ile 48 saat arasında bu hassasiyetlerin de yok olduğu gözlemlenmektedir.
Kaynak: https://www.dentway.com.tr/tedaviler/estetik-dis/dis-beyazlatma-yontemleri/