Dikkat Gelişimi Ve Önemi

TAKİP ET

Gelişim süreçlerini incelediğimizde bazen ani değişikliklere ve gelişimlere maruz kalırken bazen de duraklama dönemine girdiğimiz söylenebilir.

Gelişim süreçlerini incelediğimizde bazen ani değişikliklere ve gelişimlere maruz kalırken bazen de duraklama dönemine girdiğimiz söylenebilir. Bebeklik döneminden görüp gittiğimiz çocuğu belirli bir süre sonra gördüğümüzde ne kadar büyümüş, ne kadar değişmiş gibi şeyler söyleriz. Yine ergenlik dönemi de aynı şekilde vücutta birçok değişikliğin oluştuğu dönemlerden birisidir. Tüm bunları göz önüne aldığımızda gelişimde kritik süreçlerin ne kadar büyük bir rolü olduğun da görmekteyiz. İşte dikkat gelişiminin sağlanması için bu kritik dönemler kritik önemler taşır. Çocukluk döneminin birçok gelişim bakımından kritik dönem olduğu gibi dikkat gelişimi içinde kritik bir dönemdir elbette. Bu dönemde yapabileceğimiz en güzel aktivitelerden biriside dikkat güçlendirme seti adıyla hazırlanan materyalleri kullanmak diyebiliriz. Bu setlerle çocuğunuzla eğlenceli bir vakit geçirme fırsatını yakalarken, aynı zamanda çocuğun gelişimi açısından kritik öneme sahip bu dönemde dikkat gelişimini güçlendirme avantajı elde ediyorsunuz.
Dikkat Nasıl Gelişir?
Dikkat gelişimi için yapılabilecek pek çok aktivite olmakla birlikte en basit düzeyde profesyonel şekilde hazırlanan dikkat güçlendirme seti 3 yaş civarından itibaren kullanılabilir. Bu set gelişim dönemlerinin gerektirdiği özellikleri, çocukluk döneminin psikolojik yapısı gibi birçok unsurun dikkate alınarak alanda uzman kişiler tarafından tasarlanmıştır. Dikkat güçlendirme seti 2 yaş civarı içinde kullanıma uygun olduğu söylenebilir. Aslında hemen hemen farklı yaş grupları için ayrı ayrı birçok set hazırlanmıştır.